Janne Keränen toivoo pysyvänsä terveenä

Janne Keränen on alunperin Nurmijärven Klaukkalasta kotoisin oleva SM-liigan jääkiekkoilija, joka vaikuttaa tätä nykyä Rauman Lukossa. Tiedustelimme Keräsen uudenvuoden lupaukset ja tämänhetkiset kuulumiset – sekä siviilin että jääkiekon osalta.

– Hyvää kuuluu, kiitos kysymästä! Vietän juuri vapaapäivää kotosalla kihlattuni Elinan ja koiramme Pablon kanssa. Jääkiekon osalta kaudesta on kohta pelattu kaksi kolmasosaa ja olemme hyvin mukana taistelussa suorasta Playoff-paikasta, Keränen kertoo.

Sotshin olympialaiset alkavat helmikuun alussa ja Keränen odottaa niitä innolla.

– Tulee varmasti seurattua kaikkia lajeja aina kun ehtii. Eiköhän Suomi sieltä muutaman mitalinkin tuo mukanaan, Keränen uskoo.

Uutena vuotena on perinteisesti tapana tehdä lupauksia tulevan vuoden varalle, mutta Keränen ei juurikaan ole tehnyt lupauksia omalta osaltaan. Maaleja Keränen tosin lupaa tehdä!

– Odotan tältä vuodelta jääkiekon osalta vastuuta kentällä, onnistumisia, mestaruutta ja kaikkein tärkeimpänä sitä, että pysyisin terveenä koko vuoden.

SM-liigaan ei noin vain luistella sisään; jääkiekossa eteneminen vaatii hurjasti harjoittelua ja jatkuvaa kehittymistä, puhumattakaan maajoukkueesta. Keränen aikoo kuitenkin luovia tiensä Leijonien riveihin.

– Jos se minusta on kiinni, varmasti tulen jonain päivänä pelaamaan Leijonissa, mutta valitsijat tietenkin päättävät, keitä sinne otetaan, Keränen tuumaa.

Jääkiekossa riittää harjoituksia, kunnon ylläpitämistä, lujaa menoa ja joskus myös vaarallisen oloisia tilanteita. Kukaan ei pääse huippu-urheilijaksi noin vain, vaikka lahjoja riittäisi.

– Liigakiekkoilijaksikin pääseminen vaatii paljon aikaa ja työtä, mutta pääasia on, että pitää hauskaa ja nauttii pelaamisesta. Ei myöskään kannata luovuttaa vaikka tulisikin huonoja jaksoja niin elämässä kuin jääkiekossakin.

”Pikkuleijonat” voitti nuorten jääkiekon MM-kisat. Keränen kiertoo seuranneensa kisoja muutaman pelin verran finaalin ohessa ja kertoi analyysinsa voitosta:

– Maalivahtipeli oli hyvää, ykkösketju kantoi vastuuta ja apuja tuli myös muilta ketjuilta.

Keräsen seurakaveri Joni Nikko pelasi myös ”pikkuleijonissa”. Mahtuuko Nikko vielä Lukon pukuhuoneen ovista sisään?

– Täytyy varmaan suurentaa ovia, tuumaa Keränen hyväntahtoisesti nauraen.

– No ei sentään. Joni on nöyrä poika ja hyvä pelaaja. Tietää että istuuhan siellä kopissa miesten mm-kultamitalinkin ja muita mitaleita voittanut herra.

Lopuksi Keränen lähettää terveisensä lehden lukijoille:

– Kaikille lehden lukijoille oikein hyvää ja onnellista alkanutta vuotta 2014 ja  tsemppiä kaikille Kurran

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net