Ilkka Heiskanen elää keikkamiehen elämää

Ilkka Heiskanen on pitkän linjan näyttelijä, joka esittää tällä hetkellä kaksituntisia monologeja Veikko Huovisen parhaista teksteistä. Tapasimme Ilkan näyttämön kulisseissa ja tiedustelimme, mitä hänelle kuuluu.

– Kiitos kysymästä, ihan hyvää! Vähän väsynyt kyllä olen, minulla on ollut näitä Huovisen erikoiset-esityksiä tosi paljon. Eilen oli kaksi esitystä ja tänään yksi. Elän tyypillistä keikkamiehen elämää. Odotan innolla joulua, minulla on tällöin kolme päivää lomaa.

Jouluna näyttelijälle on tärkeää perheen parissa olemisen lisäksi joulukuusi hienoine koristeineen, jouluaattoaamun kahvihetki kinkkuviipale-voileivän kanssa ja perinteiset villasukat.

– Jouluna on myös ehdottomasti oltava lunta; se on tärkeää tällä pimeällä pallonpuoliskolla. Se tuo hieman valoa elämään, vaikka joulumieli onkin pitkälti myös asennekysymys.

Heiskasen työ on liikkuvaista; välillä ollaan kuvauksissa Lapissa, välillä keikkaillaan autolla. Viime aikoina keikkaa on tehty Kuopiossa, Heinolassa, Espoossa ja Vantaalla.

– Kun vapaa-aikaa on, en tee silloin MITÄÄN. Näen työni ohessa erilaisia paikkoja niin paljon, etten koe tarvetta lähteä matkustelemaan. En kuitenkaan osaisi kuvitella itseäni tekemässä mitään muutakaan; jos joutuisin olemaan jossakin täysin paikoillani, tylsistyisin ja alkaisin äkkiä pyöritellä peukaloita. Kun pääsin teatterikorkeakouluun vuonna 1981, aloin heti tehdä keikkaa joko yksin tai kavereiden kanssa, usein vaihtelevalla menestyksellä.

Huovisen erikoiset- monologi pohjautuu edesmenneen Veikko Huovisen kirjoittamiin tarinoihin, joita Heiskanen tulkitsee. Yhtäläisiä piirteitä löytyy miehistä Heiskasen mukaan huumorintajun suhteen.

– Minulla ja Huovisella on yhteistä samanlainen huumorintaju ja tapa katsoa elämää. Näen Huovisen tavoin samankaltaisia humoristisia piirteitä niin itsessäni kuin kanssaihmisissäkin. Minua kiinnostaisi myös kovasti tietää, mitä Huovinen kirjoittaisi nykyisistä valtaapitävistä tai Tanssii tähtien kanssa-ohjelman Unicef-osuudesta, Heiskanen hymyilee.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net