Joulu kuuluu Itä-Helsingin musiikkiopistossa

Itä-Helsingin musiikkiopisto perustettiin 1960-luvun puolivälissä, koska silloin koettiin, että musiikin harrastaminen tulisi mahdollistaa myös lapsille ja nuorille. 50 toimintavuoden jälkeen Itä-Helsingin musiikkiopiston päätähtenä on yhä lapsi, joka kasvaa musiikin parissa. Kysyimme opiston nykyiseltä rehtorilta Minna-Maria Pesoselta, mitä opistoon kuuluu – viulujen, pianoiden, huilujen ja torvien äänten lisäksi.

Hyvää kuuluu! Juuri nyt on mahtavaa, kun joka luokasta kuulee joululauluja. Joulukonsertit ovat tavan mukaan tulossa ja tekemistä riittää muutenkin. Joinakin päivinä työtä riittää kellon ympäri, kertoo Pesonen.

– Aamuisin olen yleensä palavereissa ja kokouksissa, iltaisin taas on konsertteja, joihin mielelläni osallistun. Toisaalta opetus on täällä pääsääntöisesti iltapainotteista, joten sekin vaikuttaa osaltaan työaikoihin.

Pesonen kertoo, että opettajien keskuudessa on hyvä yhteishenki ja kaikki suhtautuvat työhönsä intohimoisesti. Jotkut saattavat ajatella, että taiteilijat ovat erikoista porukkaa jotka eivät elä lainkaan tässä maailmassa, mutta Itä-Helsingin musiikkiopistossa asia ei ole niin.

– On mahtavaa olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Opettajat ovat musiikin ja etenkin omien instrumenttiensa ammattilaisia, huippupedagogeja, taiteilijoita omilla tavoillaan. Juuri se tekee heistä ainutlaatuisia työntekijöitä, Pesonen kehuu.

Pesosen mukaan rehtorina on tärkeää olla valveutunut ja kiinnostunut erilaisista asioista.

– Koen tärkeänä ammattitaitoni kehittämisen ja pyrin aina arvioimaan omaa työntekoani niin esimiestaitojen kuin yleensäkin johtajuuden ja rehtoriuden kannalta.

Vaativasta työstä huolimatta Pesonen osaa vetää rajan työ- ja vapaa-ajan välille.

– Kun olen kotona, perhe on ykkönen. Harrastuksista löytyy esimerkiksi kuntonyrkkeily ja olen myös mielelläni tekemisissä eläinten, etenkin hevosten kanssa.

Pesonen kokee olevansa itä-helsinkiläinen isolla I:llä ja lähettää muillekin ”itisläisille” terveisiä:

– Klassinen musiikki kannattaa vaikka koko perheen voimin joten tervetuloa konserttiin! Idässä soi hyvin!

 

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net