Vartiokylässä osataan

Vartiokylässä osataan partiotaidot

 

Vartiokylässä toimii kaksi aktiivista lippukuntaa; Vartiovuoren Pojat Ry (VarPo) ja Vartiovuoren Tytöt (VarTy).  Partiolippukunnat kokoavat nuoria Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Vartioharjun alueelta yhteen. Toimintaa pyörittävät 15-25-vuotiaat nuoret, vapaaehtoiset partiolaiset.

-Yleisesti partiota voi kuvata vastavoimaksi ”Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle”- asenteille, kertoo VarPon lippukunnanjohtaja Eetu Immonen. VarPossa, kuten muissakin partiolippukunnissa, toimitaan samanikäisten kanssa ryhmissä. Partio-ohjelma on suunniteltu ja toteutettu niin, että kaikki saavat tehdä itse. Toimintaryhmien kokouksissa harjoitellaan erilaisia käden ja mielentaitoa, usein leikkien avulla. Viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina toteutettavat retket ja leirit tarjoavat seikkailuja ja elämyksiä luonnossa.  Solmujen teko on siis vain pieni osa partio-ohjelmaa.

Vartiovuoren Pojillla on myös sisarlippukunta, Vartiovuoren Tytöt, jotka puolestaan tarjoavat samanlaista toimintaa samanikäisille tytöille.  Molempien lippukuntien toimintaan voivat liittyä kaikki kouluikäiset (7-vuotiaat ja sitä vanhemmat) nuoret, jotka haluavat pitää hauskaa uusien kavereiden kanssa, oppia monipuolisia erätaitoja ja saada mahtavia elämyksiä Suomen luonnosta. Jos terve harrastus alkoi kiinnostaa, on kesälomien jälkeen syyskuu mainio ajankohta aloittaa partioharrastus. Lisätietoja saa yhdistysten internetsivuilta www.varpo.fi ja www.varty.fi

 

Iltanuotiolle keräännytään päivän päätteeksi kaikki yhdessä.

Teksti: Iida Rekunen Kuva: VarPo/Eetu Immonen

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net