Juha Tapio: Esiintyminen on palkinto!

Juha Tapio on kärkipäässä kotimaisten muusikoiden joukossa. Tavoitimme juuri ison kiertueen käynnistyneen Tapion, joka kertoi meille kuulumisiaan ja kokemuksiaan Vain elämää-televisiosarjassa.

– Juuri tänään kuuluu mahtavaa. Olemme saaneet ison kiertueen käyntiin ja uuden ”Lapislatsulia”- nimisen levyn julkaistua. Kummassakin tapauksessa vastaanotto on ollut huikean hieno. Olen täynnä intoa siihen, mitä saan tehdä, Tapio hehkuttaa.

Tapio on vuoden loppuun saakka konserttikiertueella ja kalenteri on täynnä keikkoja ensi vuonnakin.

– Nyt on meneillään palkintojakso; kun ensin puurtaa yksinäisyydessä, että saa levystä hyvän ja valmiin, saa sitten palkinnoksi lähteä laulamaan niitä lauluja, jakamaan niitä ihmisten kanssa.

Kuten muusikoilla yleensä, ei Tapiollakaan ole työssään koskaan kahta samanlaista päivää. Ei varsinkaan työaikojen suhteen.

– Alkuvuoden istuin kaikessa hiljaisuudessa työhuoneella, soittelin kitaraa ja väsäilin uusia lauluja. Kesällä mentiin viikonloput keikoilla ja arkipäivät studiossa äänityspuuhissa. Nyt syksyllä levyn julkaisun myötä olen tehnyt valtavan määrän haastatteluja, säätänyt kiertueeseen liittyviä asioita valmiiksi ja niin edelleen. Työpäivien luonne vaihtelee siis kausittain melko lailla.

Kun kiertää työkseen pitkiäkin aikoja ympäri maata, ovat kotiolot luksusta.

– Silloin tällöin täytyy ottaa totaalinen kalsaripäivä, laittaa vähän ruokaa, väsäillä kotihommia ja olla yhdessä läheisten kanssa.

Parasta asiaa työssä ei Tapion mielestä tarvitse hakea.

– Soittaminen ja laulaminen ovat parasta mitä tiedän, mutta kun sen saa vielä jakaa ystävien, eli bändin ja yleisön kanssa, syntyy parhaimmillaan sellaista yhteyttä, iloa ja suoranaista rakkautta, että… no, eipä sitä voi oikein sanoin kuvata.

Vain elämää– televisiosarjan kokemuksista Tapio kertoo ruutu.fi-sivustolla seuraavasti:

– Ensin mietin, että ”kivaa oli, mutta onko sen pakko tulla ulos telkkarista?” Nyt kun näin ensimmäisen jakson, huomasin että ohjelma oli taitavasti leikattu. Oli ihan hyvä fiilis sitä katsoessa.

Haasteellista oli varmaan Jukka Pojan kappale. Se oli sen verran rytmillistä musiikkia. Lisäksi joidenkin kappaleiden sovitusta piti miettiä pitkään, että miten niitä lähtisi vetämään, Tapio kuvaili.

Kuvauksissa koettiin monenlaista tunneskaalaa itkusta nauruun mutta kokonaisuudessaan kokemus oli Tapion mielestä positiivinen.

– Kun näimme pitkästä aikaa toisemme kuvausten jälkeen, kyllä siinä luokkakokousmainen fiilis syntyi.

 

Faktaa Juha Tapiosta:

Syntynyt 5. helmikuuta 1974 Vaasassa

– Aloitti musiikillisen uransa 13-vuotiaana

– Myynyt levyillään platinaa vuosina 2006 ja 2011

– Valittiin vuonna 2007 laulaja-näyttelijä Maria Ylipään kanssa Kirkon Ulkomaanavun ensimmäisiksi ”Toivon lähettiläiksi”

– Paras miessolisti-palkinto Emma-gaalassa vuonna 2009

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net