Kristiina Louhi: Monipuolista vapaa-ajan viettoa!

Kristiina Louhi on pitkän linjan kirjailija, jonka ura lähti liikkeelle Aino-lastenkirjasarjasta. Useita palkintoja ja kunniamainintoja vuosien varrella blokannut Louhi kertoi elämästään. 

Louhen työpäivä alkaa samalla tavalla, kuin monella muullakin: mustikoilla höystetyllä aamupurolla, isolla kupillisella maitokahvia ja Hesarilla. Sen jälkeen alkaa työt.

– Kotityöt ja piirustustyöt lomittuvat sopuisasti päivieni kulussa sekä arkena, että viikonloppuisin, Louhi kertoo.

Kirjailijat eivät välttämättä aina noudata minuuttiaikataulua, mutta vapaa-aikaankin sisältyy monenlaista puuhaa. Ainakin Louhella.

– Tapaan ystäviäni, käyn taidenäyttelyissä, matkustan, teen käsitöitä, muokkaan kotiani eli maalaan seiniä sekä vaihdan tekstiileitä ja tauluja, luen, katson televisiosta muutamia koukuttavia sarjoja ja koluan kirpputoreja.

Louhen pääsääntöinen suuntaus kirjoittamisessa ovat lapset ja nuoret, jotka ovat muuttuneet 80-luvun puolivälistä paljonkin. Omat kokemukset ovat kuitenkin vahvimmin avainasemassa.

– Oman elämäni muuttuminen vaikuttaa työhöni. Jokainen kirja, kuva ja tarina lähtee siltä pohjalta, miten itse katson maailmaa, mitä näen ja mitä olen itse kokenut ollessani lapsi ja äiti. Luotan siihen, että on yhteisiä kokemuksia jotka ovat samoja vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Niitä tahdon jakaa lukijoitteni kanssa, kertoo Louhi.

– Tämän päivän vanhemmuus on todella haastavaa. Ei ole helppoa suojella ja tukea lapsuutta, Pelkään, että monen lapsen kohdalla se uhkaa jäädä aivan liian lyhyeksi.

 

Faktaa Kristiina Louhesta

– Syntynyt 1.5.1950 Helsingissä

– Valmistui Taideteollisesta Korkeakoulusta graafiseksi suunnittelijaksi vuonna 1975

– On voittanut useita palkintoja ja kunniamainintoja Suomessa ja ulkomailla

– Vuonna 1984 valmistunut Aino-lastenkirjasarjan ensimmäinen osa käännetty yli 10 kielelle

– Kuvittanut muun muassa Hannu Mäkelän ja Kirsi Kunnaksen teoksia

 

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net