Tapani Bagge matkustelee mielellään

Tapani Bagge on pitkän linjan kirjailija, joka viimeistelee tällä hetkellä ensi vuonna ilmestyvää uutuuskirjaansa nimeltään Havannan kuu. Kysyimme Baggelta hänen kuulumisiaan.

– Huonoa kuuluu. Enää viisi vuotta, niin asuntolaina on maksettu. Sitten pitää keksiä uusi inspiraation lähde.

Baggen työhön kirjailijana kuuluu monenlaisia päiviä, mutta juuri nyt hän korjailee ensi keväällä ilmestyvän rikosromaanin, Havannan kuun, käsikirjoitusta.

– Kirja sijoittuu osaksi Hämeenlinnaan, osaksi Ranskan Rivieralle, mutta tarina käynnistyy Tinatuopin viimeisestä illasta Keravalta.

Sama tarina nähdään myös Hämeenlinnan kaupunginteatterin lavalla. Tarinaa, kuten muitakin kirjoitustöitä, tehdään kotoa käsin.

– Nykyään kello soi arkiaamuisin viideltä. Kun vaimo lähtee töihin ja tytär kouluun, minä menen työhuoneeseen, joka on kotona. Panen musiikin soimaan, bluesia ja rokkia, joskus jazziakin – riippuen siitä, mitä kirjoitan.

Kotona työskentely saa Baggen viettämään vapaa-aikansa matkustellen.

– Matkailen mielelläni koti- tai ulkomailla. Kun työhuone on kotona, töistä ei oikein muuten pääse irti.

Itku, hammastenkiristys ja nauru ovat luonnollinen osa ihmis- ja myös työelämää. Bagge valaisee meille yhtä hauskoista hetkistään työrintamalla.

– Oli hauskaa vierailla Keravan kirjastossa jokunen vuosi sitten, kun yleisön joukossa oli vanha äidinkielen opettajani Matti Kortelainen. Hän oli se, joka yllytti minut aikoinaan Nikkarin koulussa kirjoittamaan ensimmäisen kirjani, kun olin kahdentoista. Hän möi sen vielä Keski-Uusimaahan, jossa se ilmestyi jatkokertomuksena nuortenpalstalla.

Lukijat eivät ole ainoita, jotka jännittävä kirja tempaa mukaansa. Bagge tunnustaa jännittävänsä itsekin jännityskirjaa kirjoittaessaan.

– Henkilöt alkavat usein elää omaa elämäänsä eivätkä välttämättä piittaa suunnitelmistani.

 

Faktaa Tapani Baggesta:

– Syntynyt 2. lokakuuta 1962 Keravalla

– Kirjailijana vuodesta 1983

– Voittanut lukuisia palkintoja uransa aikana, muun muassa tämän vuoden Hämeenlinnan kulttuuripalkinnon

– Viimeistelee parhaillaan ensi vuonna ilmestyvää romaania Havannan kuu

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net