Palmia astuu näyttävästi metroon

Helsingin metro- ja raitiovaunuliikenteen turvapalveluista vastaa ensi kuun alusta lähtien Helsingin kaupungin omistama, toimitila- ja hyvinvointipalveluja tuottava liikelaitos Palmia. Järjestyksenvalvojat tulevat Palmian myötä olemaan enemmän näkyvillä ja avuksi matkustajille kuin tähän saakka.

– Halusimme siirtää turvapalveluiden painopistettä entistä enemmän turvallisuudentunteen luomiseen ja häiriöiden ennalta ehkäisemiseen, kertoo HKL:n toimitusjohtaja Matti Lahdenranta.

Palmian järjestyksenvalvojat tulevat partioimaan sekä metroasemilla että junissa.

– Heiltä voi tulla kysymään apua esimerkiksi liikkumisessa tai lipun ostossa, vaikka järjestyksenvalvojien ensisijainen tehtävä on tietysti edelleen varmistaa matkustamisen turvallisuus, Palmian turvapalveluiden päällikkö Pia Leivo kertoo.

Palmia on rekrytoinut metro- ja raitiovaunuliikenteen turvapalveluihin noin sata työntekijää.

– Me olemme perehdyttäneet heidät työhönsä yhdessä HKL:n kanssa. Uudet työntekijät ovat olleet erittäin aktiivisia ja motivoituneita, kiittelee Leivo.

HKL ja Palmia sopivat turvapalvelujen tuottamisesta kesäkuussa. Sopimus on voimassa neljä vuotta. Sen aikana metroliikenteessä sekä tullaan siirtymään automaattiajoon että aloitetaan metroliikenne Länsimetron osuudella. Uudesta palvelukonseptista kerrotaan metroasemilla ja -junissa marraskuun alussa näkyvällä mainoskampanjalla.

Työntekijöiden perehdytykseen kuuluu matkustajien turvallisuuteen liittyvien asioiden lisäksi myös asiakaspalvelukoulutusta sekä puhejudoa. Puhejudo on Yhdysvalloissa 1970-luvulla kehitetty, haastavissa sosiaalisissa tilanteissa käytettävä tekniikka, jolla vihainen tai uhkaava henkilö saadaan rauhoittumaan myötäilemällä, kehumalla ja empatialla. Suomessa puhejudo-koulutuksia järjestää esimerkiksi Mielenrauha Koulutuspalvelut OY.

 

 

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net