Salakuuntelua

Amerikkalaisten salakuuntelu on jatkunut pitkään. Esimerkiksi liittokansleri Angela Merkelin puheluita on kuunneltu jo paljon ennen hänen valintaansa nykyiseen virkaansa. Hänen toinen avioliittonsa Joachim Sauerin kanssa oli kahden fyysikon liitto, jossa arkiset asiat eivät olleet alkuvaiheessa vieraita.

Olenkin saanut Suomen Äänitallenneliitosta nauhan, joka paljastaa, minkälaista elämää Angela ja Joachim viettivät ennen kuin Angelan kaikki puheet ja puhelut muuttuivat jokaista pilkkua myöten julkisiksi. Sellainenhan on Euroopan johtajan kohtalo.

”Rakkaani. Tulin kotiin ja huomasin, että poikani ovat tyhjentäneet jääkaapin. Pakastuksesta on viety Mövenpickin jäätelöpakkaus. Voit olla tyytyväinen, ettei Sinulla ole lapsia”.

”No mitä sitten?”

”Voisit tuoda tullessani muutaman perunan, voita, kahvia, bratwurst -pakkauksen, pakastettuja marjoja ja kaukosäätimen paristoja”.

”Olen juuri Kaufmannilla sovittamassa housupukua eikä täällä ole elintarvikkeita. Mene sinä lähikauppaamme, sillä uuden parkkipaikan löytäminen täällä keskikaupungilla on työlästä”.

”No hyvä, mutta lähikaupassa ei ole paristoja”.

”Ollaan yksi ilta ilman televisiota”.

”Et taida muistaa, että tänään on Hamburgin ja Bayern Münchenin välinen cup-ottelu”.

”Saamari. Niinpäs onkin. Hae sinä ruoat. Minä haen paristot”.

”Tuo samalla talouspaperia. Wc-paperia on sen partiolaisten keräyksen jäljiltä kahdeksi vuodeksi”.

* * *

Kotona asiat olivat tunnin kuluttua kohdallaan. Joachimin teini-ikäiset pojat eivät sentään olleet uskaltaneet koskea viinitelineeseen.

”Angela. Huomasitko, että Yhdysvalloissa republikaanit näyttävät saavan Bushista presidentin. Pitäisiköhän meidänkin jättää demarit ja siirtyä kristillisdemokraatteihin. Läntinen maailma näyttää nyt yksinkertaisesti heilahtavan oikealle”.

”Minulle on aivan yhdentekevää, mutta odotetaan nyt ensin USA:n vaalitulos ja mietitään sitten”.

”Jos George Bush valitaan, hän saa toivottavasti pitää virkansa, eikä käy niin kuin Nixonille sen Watergate-salakuuntelun johdosta”.

”Otetaanko puna- vai valkoviiniä?”

”Valitse sinä”.

MARTTI HUHTAMÄKI

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net