Kertalippujen hinnat nousevat ensi vuonna

Helsingin seudun liikenne eli HSL nostaa jälleen bussilippujen hintoja. Tällä kertaa ei kuitenkaan nosteta seutukausilippujen hintoja, mutta sisäisten kausilippujen hinta nousee 1,3 %.

Sisäisten kausilippujen hinta on tällä hetkellä 45,90 euroa ja hinta nousee ensi vuonna 46,50 euroon. Hinnankorotus koskee Helsinkiä, Espoota, Vantaata, Kauniaista, Keravaa, Kirkkonummea ja Sipoota.

– Kuntien tuki lippujen hinnoittelussa kohdennetaan ensisijaisesti arvo- ja kausilippuihin. Lippujen hinnoittelulla voidaan tarjota etua säännöllisesti joukkoliikennettä käyttäville asiakkaille. Arvolippujen hinnoittelulla HSL haluaa houkutella matkakortin käyttäjiksi myös satunnaisemmin matkustavia, sillä kertalippujen myynti busseissa ja raitiovaunuissa hidastaa matkantekoa, HSL:n matkustajapalvelut-osaston johtaja, Pirkko Lento, sanoo.

HSL:n asiakkaista noin 80 prosentilla on kausilippu, joka tulee aikuisilla maksamaan 30 päivältä 95,80 euroa myös ensi vuonna.

Kertalippujen hinnat nousevat siten, että ensi vuodesta alkaen aikuisten seutukertalipun hinta nousee 4,5 eurosta 5 euroon ja kuntien sisäiset kertaliput 2,80 eurosta 3 euroon.

– Kertalipun hinnankorotuksella kannustetaan siirtymistä matkakortin tai muiden ennakkoon ostettavien lippujen käyttöön, jolloin kuljettajien lipunmyynti vähenee ja liikenteen sujuvuus paranee, kerrotaan HSL:lta.

Satunnaisesti lippua käyttäviä, kuten esimerkiksi matkailijoita, hinnankorotus ei koske. HSL ei korota myöskään ensi vuonna matkakortin korttimaksua tai korttiasiointiin liittyvää käsittelymaksua.

HSL esittää liikenne- ja viestintäministeriölle myös tarkastusmaksun korottamista. Tarkastusmaksu on ollut 80 euroa vuodesta 2007 saakka ja HSL haluaa nostaa hintaa 100 euroon.

 

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net