Karukoski: Nimmareita tohvelit jalassa!

Dome Karukoski on kansainvälisesti menestynyt elokuvaohjaaja, joka ei lepää laakereillaan.

–Nyt on kiireisempää kuin arvasinkaan että olisi. Teen nyt Mielensäpahoittaja- elokuvan valmisteluja ja käsikirjoitusta ennen lokakuun lopussa alkavia kuvauksia ja tietenkin Leijonasydän-elokuvan markkinointia.

 

Työpäiviä on ollut viikossa seitsemän pituuksiltaan 12-16 tuntia parin kuukauden ajalta, mutta mitä Karukoski tekee vapaa-ajallaan?

–Nykypäivänä mieluisin harrastukseni on ehdottomasti sukeltaminen. Hurahdin siihen pari vuotta sitten ja käyn ulkomailla sukeltamassa aina, kun mahdollista. Sukeltamalla pääsen ainoaan paikkaan, jossa pystyn tyhjentämään aivoni hetkeksi kaikista niistä ajatuksista joita siellä pyörii.

 

Leijonasydän-elokuva tulee Suomessa ensi-iltaan 18.10. Karukosken ohjaustyön vastaanotto ulkomailla on ollut jälleen kerran hyvä.

–Napapiirin sankarit sai jo todella hienon vastaanoton, mutta kyllä nyt Leijonasydämen kohdalla on jotain erikoista. L.A. Timesin, Indiewiren ja Montreal Gazetten arvostelut ovat jääneet tosi hienosti mieleen. Isot agentuurit ja tuotantoyhtiöt ovat ottaneet yhteyttä ja kyselleet: ”What’s next? (=Mitä seuraavaksi?”). Elokuvan teemat koskettavat näköjään ihmisiä ympäri maailmaa.

 

Elämässä sattuu ja tapahtuu, eikä työelämä ole poikkeus.

–Parhaita juttuja on ollut kun olemme tehneet kepposia kuvauksissa. Yksi pahimmista oli kun kuvasimme Leijonasydäntä: ensin minulta varastettiin hotellihuoneesta kaikki kenkäni samalla kun olin huoneessani. En vieläkään tiedä miten se edes tapahtui! Sen jälkeen minulle tuotiin ”sattumalta” päivän lehti, josta sain lukea seuraavanlaisen ilmoituksen: ”Dome Karukoski jakaa nimmareita karaokebaarissa klo 20”. Tuloksena oli se, että jouduin lähtemään sinne hotelliin tohvelit jalassa.

 

Karukoski ei tästä kuitenkaan pahastunut eikä haudo kostoa – ainakaan pahanlaatuista.

–Hyvät kepposet yhdistävät ja tekevät vahvan joukkuehengen!

 

Menestyksestä huolimatta laakereilla ei suinkaan lepäillä. Tulevia projekteja on tekeillä kaksi: Mielensäpahoittaja-hahmosta kertovan elokuvan esivalmistelut ja Tom of Finland-elokuvan kehittely.

 

Faktaa Domesta:

-Syntynyt 29.12.1976 Kyproksen Nikosialla

-Tuli julkisuuteen ohjaajana vuonna 2005 Tyttö sinä olet tähti- elokuvan myötä

Sama elokuva oli Karukosken lopputyö Taideteollisessa korkeakoulussa

-On kertonut avoimesti 11 muun julkisuuden henkilön ohella taustastaan koulukiusattuna Aino Kuutamo-Uusitorpan kirjassa Sä et tiedä miltä musta tuntuu (WSOY 2011)

-Voittanut monien elokuva-alan palkintojen ohella muun muassa Jussi-gaalassa parhaan ohjauksen palkinnon vuosina 2009 ja 2011.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net