Lasten taekwondoa nyt Helsingin lähikouluilla

Tänä syksynä Laajasalon peruskoulussa voi aloittaa taekwondon 7–13-vuotiaiden kurssilla. Peruskouluihin ja ala-asteille jalkautunut Helsingin Taekwondoseura pyörittää lasten kursseja myös muun muassa Latokartanossa ja Pihlajamäessä. Uuden toimintamuodon toivotaan luovan matalan kynnyksen aloittaa liikuntaharrastus ja osallistua kiinnostuksen mukaan seuratoimintaan. Lasten vanhemmat voivat halutessaan harjoitella samassa ryhmässä lasten kanssa ja siten tukea perheen yhteistä liikuntaa.

 

Kurssien järjestämisen kouluilla on mahdollistanut kokoaikaisen ohjaajan palkkaaminen opetusministeriön osittaisen seuratuen avulla. Seuran uusi nuorisopäällikkö on moninkertainen SM- ja PM-mitalisti Simo Siltanen. Siltanen on suorittanut liikunnanohjaajan korkeakoulututkinnon Vierumäen urheiluopistossa (Haaga-Helia AMK).

 

Helsingin Taekwondoseuran puheenjohtaja Henri Nordenswan on palkkauksesta innoissaan: ”Meillä kävi uskomaton tuuri, että Simolla oli mahdollisuus lähteä mukaan tähän projektiin juuri nyt. Kaupalliset palveluntarjoajat pois lukien Suomessa ei juuri ole taekwondo-ammattilaisia. Harva on uskaltanut suuntautua lajin pariin ammatillisesti, koska työpaikkoja ei seuroissa perinteisesti ole ollut tarjolla. Simo Siltanen on Suomen ensimmäisiä liikunta-alan korkeakoulututkinnon suorittaneita taekwondo-ohjaajia ja toivon, että yhteistyömme myötä voimme entisestään kasvattaa seuratyömme laatua lasten parhaaksi.”

 

Olympialajia voi harrastaa myös ilman kilpailullisia tavoitteita. Taekwondo on mainiota yleisliikuntaa sosiaalisesti tasa-arvoisessa ympäristössä. Harjoitukset ovat monipuolisia ja kouluilla kurssit on jaettu ikäryhmittäin. Kaikkien budo-lajien tapaan taekwondossakin fyysisen harjoittelun rinnalla kulkee henkinen kehittyminen, jossa kasvetaan kunnioittamaan muita harrastajia ja voittamaan itsensä.  Seuratoiminta kasvattaa yhteisöllisyyteen, opettaa uusia taitoja ja vähentää syrjäytymisriskiä. Ministeriön tuen piirissä olevissa seuroissa harrastuksen perustoiminnan hinta lapselle ja nuorelle on riittävän edullinen, eikä ylitä 50 euroa kuukaudessa.

 

”Pääkaupunkiseudulla haasteena on löytää kohtuuhintainen liikuntaharrastus. Myös pitkät etäisyydet tuovat kuljetuspaineita vanhemmille”, perustelee Nordenswan päätöstä tuoda kurssit harjoitussalilta kouluihin.

 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot seuran kotisivuilla www.htkd.fi.

taekwondo lapset

Teksti: Kati Ilomäki

Kuva: Ossi Leander

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net