Työväenliikkeen musiikkiperintö Stoassa

Duo Numminen & Kella virittää kuulijat vapputunnelmaan

 

Stoan lavalla nähdään lauantaina 27.4. aitoa punahenkeä, kun Duo Ari Numminen & Hannu Kella esittää vanhoja työväenlauluja energisellä, peräänantamattomalla ja jäljittelemättömällä tyylillä, josta ei särmää puutu. Laulut kertovat itsenäisyyden ajan alkuvuosista ja tarjoavat yhden näkökulman maamme syntyvaiheisiin.

 

Vuonna 1934 Mikkelin raastuvanoikeus teki päätöksen, jolla kiellettiin työväenlaulujen julkinen esittäminen ja tallentaminen sekä kaikenlaisen painetun materiaalin hallussapito. Nummisen ja Kellan tavoite on näiden laulujen henkiinherättäminen ja kansanperinteen säilyttäminen. He haluavat tuoda esiin asioita, joista on vuosikymmeniä vaiettu ja näin kunnioittaa punaisten musiikillista perintöä, jota ei koulukirjoissa opeteta.

 

Tanssitaiteilija Ari Numminen on yksi nykypäivän tunnetuimpia ja tuotteliaimpia nykytanssikoreografeja. Numminen toimii lehtorina Tampereen yliopiston näyttelijäntyönlinjalla sekä freelance-koreografina eri puolilla Suomea. Tämä ”elävä jukeboksi” ja taiteen monilahjakkuus on kotoisin Hattulan kunnan Nihattulan kylästä, jossa hän nuorena poikana oppi nämä vanhat työväenlaulut perinteisesti ns. suusta suuhun -menetelmällä.

 

Numminen tutustui säveltäjämuusikko Hannu Kellaan vuonna 2002, jolloin Kella sävelsi musiikkia Nummisen koreografiaan Avoin Kenttä. Ennen kaikkea nykykansanmusiikkibändi Tsuumi Sound Systemin musiikillisena johtajana tunnettu Kella alkoi kerätä talteen Nummisen työväenlauluja, minkä seurauksena he perustivat myös yhteisen duon.

 

Työväenaatteesta ammentava ja mahtipontisella lavakoreografialla maustettu setti nostattaa katsojat takuuvarmasti lähestyvän vapun tunnelmaan. Klubityyliin viritetyssä salissa keikasta voi nauttia lasillisen äärellä. Stoan konsertti on samalla duon uuden levyn ”Vanhoja työväenliikkeen lauluja 2” julkaisukeikka.

 

la 27.4. klo 19

Numminen & Kella 2012_21974Vanhan työväenliikkeen laulujaDuo Ari Numminen & Hannu Kella

Ari Numminen – laulu & Hannu Kella – haitari, piano, laulu

vahvistettuna jousikvartetilla

klubi-ilta, A-oikeudet, ovet avataan klo 18.30

kesto n. 2 h (sisältää väliajan)

Liput alk. 13/9 €. Lipunmyynti: (09) 31012000, stoa.lipunmyynti@hel.fi tai Lippupalvelu

 

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net