Judon EJU-Cup mitaleita Itä-Helsinkiin

Viikonloppuna Tartossa oteltiin Judon nuorten Eurooppa-Cup – kisan osakilpailu. Menestynein maa Tarton osakilpailussa oli Suomi, joka sai kisoista 4 kultaa, hopean ja 3 pronssia.

 

Ensimmäisen kisapäivän aikana matolla menestyivät Herttoniemessä harjoittelevan Helsingin JudoSport ry:n sarjan alle 66-kiloa ottelijat Rene Villanello ja Faye Njie, joista Rene voitti sarjan ja Faye sijoittui kolmanneksi. Muut ensimmäisen ottelupäivän mitalistit olivat Katri Kakko (kultaa, -52kg) ja Laura Jauhiainen (kultaa, -57kg).

 

Toisena ottelupäivänä Suomen mitalitiliä kaunistivat Lalli Nuorteva (kultaa -90kg), Petteri Sulander (hopeaa -81kg), Heidi Saren (pronssia -63kg) ja Samuli Viitanen (pronssia, -90kg).

 

Suomen nuorten mainio menestys sai huomiota myös EJU:n uutisoinnissa, jossa erityisesti kiitettiin Rene Villanellon loppuottelua Englannin Connor Irelandia vastaan sanoen sitä kisojen jännittävimmäksi otteluksi, jossa Rene viime hetkillä käänsi ottelun tappioasemasta voittoon wazarilla (7 pistettä).

 

Helsingin JudoSport ry on nuori, kasvava ja menestyvä nuorten kilpajudoon panostava judoseura, joka toimii Helsingin alueella ja jonka dojo sijaitsee Herttoniemessä osoitteessa Mekaanikonkatu 3b. Seura on perustettu syksyllä 2011 mutta jäseniä on jo yli 80 ja kasvaa koko ajan. Seuran kisaavat juniorit edustavat sarjojensa Suomen huippua ja ovat menestyneet hyvin myös kansainvälisissä kilpailuissa. www.helsinginjudosport.fi

 

Judo on maailman levinnein ja harrastajamääriltään suurin kamppailulaji. Judo syntyi 1880-luvulla, kun Jigoro Kano muokkasi vanhoista japanilaista taistelutaidoista liikuntamuodon, jossa voidaan kilpailla vastustajaa vahingoittamatta. Judosta tuli olympialaji Tokion olympialaisissa 1964. Kansainvälisen liiton jäsenmaiden lukumäärällä mitattuna judo on olympialajien joukossa viidenneksi suurin laji. Euroopassa tatamia pöllyttää yli kaksi miljoonaa judokaa. www.judoliitto.fi

Keskellä Rene Villanello ja Faye Njie

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net