Pyörät liikenteeseen – myös sähköpyörät

Yksi varmimmista kevään merkeistä on pyöräilijät. Aurinkoisemmat ja lämpimämmät päivät kannustavat ihmisiä kaivamaan polkupyörät esiin varastoista ja suuntaamaan niillä töihin. Nyt liikenteeseen tulee tavallisten polkupyörien lisäksi uudet sähköpyörät.

 

Vaikka pyörän luulisi säilyvän hyvin varaston nurkassa, kannattaa kevät tarkastus tehdä kaikesta huolimatta. Tähän joka keväiseen rutiiniin kuuluu renkaiden tarkistus. Tarkistetaan ettei renkaisiin ole ilmaantunut reikiä ja että renkaissa on riittävästi ilmaa, minkä mukaan renkaat täytetään. Toiseksi kannattaa tarkistaa jarrut. Helpoin tapa tarkistaa jarrut on ajaa esimerkiksi kotipihassa tai kotikadulla vähän matkaa ja jarruttaa nopeasti. Samalla tämä ”lämmittää” jarruja pitkän tauon jälkeen. Ketjujen rasvaus ja vaihteiden ja jarrujen vaijereiden toimivuus on myös hyvä tarkastaa. Satulan ja ohjaustangon korkeutta kannattaa tarvittaessa nostaa ja polkimia säätää, ettei pyöräily ala tuntua epämukavalta. Näiden lisäksi kannattaa tarkistaa pyörän lukko, että se toimii oikein. Viimeiseksi pyörä kannattaa tietysti pestä ja suorittaa pieni koeajo.

 

Uutuutena Suomessa tullaan nyt näkemään sähköpyörät, joiden suosio on melko suuri. Sähköpyörien idea on hyvin yksinkertainen. Pyörän moottori auttaa lisäämään nopeutta poljettaessa ja se voidaan säätää kolmeen eri nopeuteen. Esimerkiksi ylämäessä tai kovassa vastatuulessa pyöräileminen kevenee huomattavasti, kun ei tarvitse rehtiä eteenpäin kokonaan omin voimin. Pyörän akku sijaitsee tarakan alla ja sen voi ladata joko paikoillaan tai irrotettuna. Yhdellä latauksella pystyy ajamaan jopa 50 kilometriä riippuen esimerkiksi siitä, millä vaihteella ja millaisissa olosuhteissa ajetaan. Sähköpyörät helpottavat työmatkoja huomattavasti.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net