Koirankakat harmittavat helsinkiläisiä ulkoilijoita

Nyt on taas se aika vuodesta

 

Kevään saapuessa lumet sulavat ja korjaamatta jääneet koiran jätökset tulevat esille. Monia harmittaa koiranomistajien välinpitämättömyys oman lemmikkinsä tuotoksien aiheuttamista haitoista. Koiriensa kanssa kevätauringosta nauttineet ulkoiluttajat toivovat ryhtiliikettä; -yksi jätökset kadulle jättävä lemmikinomistaja leimaa välipitämättömyydellään helposti kaikki muutkin koiraihmiset. Toisaalta kaupunkikin voisi huolehtia roskiksien tyhjentämisestä tiheämmin, niin yleinen siisteys paranisi silminnähtävästi.

 

Järjestyslaki velvoittaa

 

Kennelliitto muistuttaa, että järjestyslaissa koirien jätöksen on putsattava pois. Vastuullinen koiranomistaja putsaakin aina koiransa jätökset pois.  Koiranomistaja siis on vastuussa omasta koirastaan, sen käytöksestä ja sen tarpeista. Koiraa on taajama alueilla pidettävä hihnassa ja muut ulkoilijat tulee ottaa huomioon.

 

Vastuu on siis koiranomistajalla. Netissä käydään ympäri vuoden melko kiivastakin keskustelua aiheesta. Vastustajia on yhtä paljon kuin puolestapuhujia. Joidenkin mielestä on ”ihan okei” ettei kaikkia jätöksiä korjata ja toisten mielestä kaikkien koiran ulkoiluttajien tulisi kantaa muovipusseja mukanaan.

 

Laissa sanotaan, että koiran jätökset on putsattava yleisilta ja hoidetuilta alueilta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi puistoja.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net