Loisteliasta Peking-oopperaa Stoassa!

Kanneltalossa nähtiin tammikuussa ensi-illassa Wusheng companyn Vartija – Arjen sankari. Teos sai innostuneen vastaanoton ja ylistävät arvostelut. Nyt on kevään viimeinen tilaisuus nähdä tämä energiatykitys: lauantaina 13.4. Vartija esitetään vielä kahdesti Stoassa.

 

Miekkoja, keihäitä ja korkeita potkuja – värikkäiden meikkien loisteessa? Kyllä! Suomen ja koko Euroopan ainoa Peking-oopperan taistelunäytelmiin erikoistunut ryhmä Wusheng company tuo näyttämölle ennennäkemättömän toimintapaketin Vartija – Arjen Sankari. Se kertoo suomalaisen vartijan varsin haastavaksi käyvästä yövuorosta. Kolme armeijan pettämää upseeria tunkeutuu kostoksi postikeskukseen lamauttaakseen sen toiminnan. Iskun aikana päivystämässä on vain yksi vartija, mutta hänpä ei lannistu ylivoimankaan edessä.

 

Suomen kielellä lauletut oopperamelodiat sekä demonit karkottava rummutus ovat tarinankerronnan välineinä tässä miehistä energiaa tihkuvassa tykityksessä. Wusheng company käyttää esityksissään kiinalaista näyttämö-taistelutekniikkaa sekä perinteisiä kiinalaisia aseita. Peking-oopperalle tyypilliseen tapaan taistelukohtaukset ovat tyyliteltyjä ja lähes tanssinomaisia energisiä makupaloja. Taistelulla on tarinankerronnassa suuri merkitys ja kaikkia liikkeitä säestävät lyömäsoittimet. Esityspuvut ja meikit ovat Kiinasta ja noudattavat perinteisiä tyylisääntöjä.

 

Teoksen ohjaaja-koreografi Antti Silvennoinen on usean vuoden ajan opiskellut näyttelijäntyötä ja näyttämötaistelua Kiinan perinteisen teatterin akatemiassa Pekingissä. Kipinä syttyi 10 vuotta sitten, kun Silvennoinen ensi kerran näki Peking-oopperaa Aasia Helsingissä -festivaaleilla. ”Sekosin”, hän toteaa. ”Hakkasin koulussa kattilankansia ja juoksin ympäri salia, kunnes parin päivän päästä minua pyydettiin lopettamaan.” Silvennoinen ei lopettanut, vaan lähti opiskelemaan asiaa. Ja tässä tulos!

 

Ohjaus ja koreografia Antti Silvennoinen

Esiintyjät Antti Silvennoinen, Ville Seivo, Simon Strömsund, Jere Värri Muusikot Olli Kari,

Pekka Saarikorpi

Kesto 45 minuuttia, ei väliaikaa

Ei alle kouluikäisille!

 

Wusheng company: Vartija – Arjen sankari

la 13.4. klo 15 & 18

Liput alk. 13/9 €. Lipunmyynti: (09) 31012000, stoa.lipunmyynti@hel.fi tai Lippupalvelu

 

Lisätiedot:

ts. tiedottaja Jaana Lappo, puh. (09) 310 88403, jaana.lappo@hel.fi

 

Stoa, Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki

www.stoa.fiwww.facebook.com/stoansivu

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net