Värien voimaa ja esineiden elämää

Mildred Lehtisen räiskyvän Oodi kodille -näyttelyn keskiössä ovat laskokset, rypyt, kakkuvuoka, yksityiskohdat, hapsut ja tupsut. ”Havahdu katsomaan kodin maailmaa uudella tavalla – mielikuvituksen silmin”, kannustaa taiteilija.

Näyttelyn teema lähti liikkeelle polvivammasta, joka kahlitsi taiteilijan kotiin. Ystävä neuvoi silloin maalaamaan lähellä olevia asioita. Kodin yksityiskohtia maalatessa tutut esineet nousivat sivuroolista pääosaan. Samalla ne muuntuivat, saivat oudon merkityksen ja kokivat renessanssin. ”Kevään edetessä ja valon lisääntyessä värit tulivat tauluissani yhä kirkkaammiksi ja sain niistä elinvoimaa”, Mildred Lehtinen kertoo. ”Minulle värit kodissa ja ympärillä ylipäätään merkitsevät energisoivaa elementtiä. Ja kun arkisesta yrittää löytää uutta, havaitsee miten mielenkiintoista se on. Arjen värittäminen rikastuttaa elämää ja antaa sille sisältöä.” Näihin ajatuksiin voi yhtyä moni sisustaja ja kotipuutarhuri.

”Näyttelyn aihe oli minulle myös luonnollinen, sillä lavastan muutenkin kotiani alituiseen. Se virkistää! Ja niin – käynhän mä myös muualla lavastamassa…” Näin on – Mildred Lehtinen on suunnitellut mm. Stoan ennen kalseat julkiset tilat viime vuosina uuteen uskoon ja myös paljolti toteuttanut Stoan sisustusuudistuksen omin käsin.

Mildred Lehtinen on opiskellut Helsingin yliopistossa ja Taidekoulu MAAssa. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 1991. Aiempien näytteiden nimet ovat hauskasti linjassa uuden Oodi kodille -näyttelyn kanssa: Taidetta Koteihin, Taidetta Toimistoihin, Taidetta Valtion Tiloihin, Talossa ja Puutarhassa… Yhdessä Seppo Tammisen kanssa taiteilija toteutti vuosina 2009-2010 myös salaperäisistä ”kurkistuslaatikoista” koostuvia näyttelyitä.

Pop-henkiseksikin nykyjään Espoossa asuvaa taiteilijaa on sanottu. Mildred Lehtisen koloristinen maailma voi nimittäin sisältää arkiesineiden lisäksi pääjalkaisia, nivelpyrstöisiä ja säiliöpäisiä olioita. Sympaattiset hahmot seikkailevat värikkäässä kaikkeudessa. Ovatko ne evoluution seuraava kehitysvaihe vai metafora muurahaisten lailla puurtavista ihmisistä? Yksi on varmaa – ne eivät ole mustavalkoisia!

 

Tervetuloa Galleriaan nauttimaan keväästä ja värien voimasta!

 

Mildred Lehtinen: Oodi kodille

Stoan galleriassa 4.-21.4.2013

Avoinna: ma–to klo 9-20, pe klo 9-18, la–su klo 10-16

 

Näyttelyn avajaiset keskiviikkona 3.4. klo 17-19. Tervetuloa avajaisiin.

 

Näyttelyyn liittyvät avoimet taidetyöpajat koko perheelle sunnuntaisin 14.4. ja 21.4. klo 13-15. Työpajoissa rakennetaan minikoteja kierrätysmateriaaleista. Maksuttomat pajat sopivat kaikenikäisille, alle 10-vuotiaat aikuisen seurassa. Ohjaajana Tuukka Vuorinen. Lisätiedot:ia.pellinen@hel.fi.

 

Stoa | Turunlinnantie 1, Itäkeskus | Helsinki

www.stoa.fi | www.facebook.com/stoansivu

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net