Puotilan ostarilla toimii oma teatteri

Kivenheiton päässä Puotilan metroasemalta sijaitsee vaatimattomalla Puotilan ostarilla Nukketeatteri Sampo. Olen tullut katsomaan yleisön joka kevään suosikkia “MIAU! Pääsiäinen nukketeatterissa” esitystä. Nukketeatteri on värikkäästi sisustettu pääsiästeemalla. Päiväkoti ryhmiä on joka puolella odottamassa aamu yhdeksän esitystä.

Varaan lipun näytökseen ja menen odottamaan päiväkotilaisten kanssa. He ovat aivan innoissaan ja jotkut heistä ovat ensimmäistä kertaa teatterissa. Oven avauduttua sali alkaa täyttyä innokkaista vipeltäjistä. Valot sammuvat ja alkaa kuiskinta “alkaako se jo?” joka puolelta.

Esitys on opettava, hauska ja musikaalinen. Pituutta esityksellä on noin 45 minuuttia. Melkein koko esityksen ajan soitetaan live musiikkia ja neljä näyttelijää esittävät monipuolisesti nukketeatteria. Siitä löytyy yllättäviä piirteitä kuten pienimuotoinen river dance kohtaus.

Yleisö on täysillä mukana. Lapset nauravat ja huutelevat kommentteja vähän väliä. Esimerkiksi paikoitellen pohditaan mitä asioita keltainen tuo mieleen. No tietysti auringon! Ilo on selvästi huipussaan.

Jo 21 vuotta vanha Maija Baricin käsikirjoittama esitys toimii vanhalla kaavalla. Vain näyttelijät ovat vaihtuneet vuosien varrella. Tänään esityksen esitti Iivo Baric, Lassi Logren, Josef Svek ja Maija Karhinen-Ilo. Iivo kommentoi tunnelmia esityksen jälkeen;

– Hauskaa nähdä miten lapset reagoivat esitykseen, hän kertoo.

Nukketeatteri Sampo syntyi jo 35 vuotta sitten Helsingissä Kapteeninkadulla. 1980-luvun lopulla se siirtyi Stoaan, jonka jälkeen Puotilaan. Noin 20 vuotta Puotilassa toiminut nukketeatteri on laajentunut viereisiin toimistotiloihin. Sampo on palkittu lukemattomilla palkinnoilla ja jopa Japanin keisarinna Michiko on käynyt teatterissa.

Sampsa Luokkanen

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net