STOAN KUUKAUDEN KIRJAVIERAAT

Keväällä 2013 Stoan Kuukauden kirjavieras -sarjan teemana on Naiset rajalla: Helsingin entisellä itärajalla, Suomen sodanaikaisilla rajoilla, rakkauden rajoilla ja taiteenlajien rajoilla – haastamassa rajoja.

ma 4.2. klo 18
Katja Kettu (kuvassa)
Kirjailija ja animaatio-ohjaaja Katja Kettu on laaja-alainen taiteilija, joka hahmottaa maailmaa sanojen ja kuvien kautta. Hänen Lapin sodasta ammentava teoksensa
Kätilö sai vuoden 2012 Runeberg-palkinnon. Se taikoo esiin vankileirien ja saksalaisten sotamorsianten Suomen – pohjoisen, jossa rotuopit määrittelevät tundrankasvatit.
Haastattelijana kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi.

ma 4.3. klo 18
Riikka Pulkkinen
Riikka Pulkkisen esikoisteos Raja herätti suurta huomiota kotimaassa. Kansainvälisen läpimurron Pulkkinen teki Finlandia-palkintoehdokkaana olleella teoksellaan Totta.
Uusin romaani Vieras on monisyinen kertomus oman totuuden etsinnästä ja inhimillisyyden myöntämisestä – matkasta, jonka varrella huomaa olevansa aina
jollekulle muukalainen. Haastattelijana kulttuuritoimittaja Anna Tulusto.

ma 15.4. klo 18
Johanna Venho
Runoilijana ja lastenkirjailijana tunnettu Johanna Venho julkaisi ensimmäisen romaaninsa
Syntysanat vuonna 2011. Teos on kaunis ja viisas kertomus erilaisista naisista, runoilijan maagisen kielen kannattelemana. Keväällä 2013 ilmestyy dialogiromaani
Revitään rikki se rakkaus – assosiaatioiden ja paradoksien huikea temmellyskenttä. Haastattelijana kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi.

ma 6.5. klo 18
Riikka Ala-Harja
Kirjailija, dramaturgi Riikka Ala-Harjan uusin teos Maihinnousu on Normandian maihinnousun maisemiin sijoittuva vimmainen ja puhutteleva romaani ranskalaisnaisesta,
joka on menettämässä miehensä ja lapsensa samaan aikaan. Ala-Harja rinnastaa rohkeasti sairastavan perheen tarinan ja historialliset tapahtumat.
Haastattelijana kulttuuritoimittaja Anna Tulusto.

Kirjavierasillat järjestetään Stoan kahvilassa ja niihin on vapaa pääsy.
Järjestäjinä Kulttuurikeskus, Itäkeskuksen kirjasto, Suomenkielinen työväenopisto/itäinen alueopisto ja Arbis Östra.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net