Kartanoon asukkaiden toivomaa toimintaa

“Näyttelyitä, konsertteja ja erilaisia tapahtumia” Harvoin on näillä kulmilla niin paljon kiitelty kaupungin päätöksentekijöitä, kuin Puotilan Kartanon kauppaa koskevassa päätöksenteossa. Kaupungin kiinteistölautakunta päätti kuin päättikin, että Helsingin kaupunki myy omistamansa Puotilan kartanon perustettavalle Puotilan kartanon puolesta -kiinteistöyhtiölle 250?000 euron hintaan. Kauppaan kuuluvat myös pehtoorin talo, varastorakennus ja muut tontilla sijaitsevat piharakenteet.

Kaupan jälkeen uusi omistajaryhmä, joukossa mm. Puotila-seura ja Lions Club Puotila, aikoo aktivoida alueemme asukkaita toimintaan mukaan ja rakentaa Puotilan kartanosta ”Kulttuurikartanon”. Rakennuksiin ja pihapiiriin liittyvät peruskorjaustyöt tehdään yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa.
Samalla kiinteistölautakunta päätti vuokrata kartanon tontin perustettavalle kiinteistöyhtiölle 30 vuoden vuokrasopimuksella. Vuokralaisen tulee säilyttää tonttia ympäröivä kivimuuri, ylläpitää tontilla sijaitsevat ulkoilureitit ja sallia niillä esteetön kulku, mikä miellyttää erityisesti alueen kauniista puistoympäristöstä nauttivia ulkoilijoita.

Päätös kovan väännön jälkeen

Helsingin kaupunki järjesti Puotilan kartanosta tarjouskilpailun jo syksyllä 2011, mutta ei saanut yhtään hyväksyttävää tarjousta. Kesällä 2012 aloitetun markkinoinnin ja neuvottelujen kautta tarjouksia saatiin neljä. Korkeimmat tarjoukset tekivät perustettava kiinteistöyhtiö ja Krishnaliike. Lautakunta katsoi, että perustettavan kiinteistöyhtiön tarjous täyttää Krishaliikkeen tarjousta paremmin kaupunginhallituksen linjauksen kartanon myynnistä siten, että se säilyy ravintola- tai muussa vastaavassa käytössä.
Kuka omistaa perustettavan kiinteistöyhtiön?

Asukkaita kiinnostaa nyt tietää ketkä tarkasti ovat uuden omistajaryhmän taustalla ja minkälaisin osuuksin. Kun kauppaa on tehty perustettavan kiinteistöyhtiön lukuun, tarkoittaa se sitä että yhtiö on jo käytännössä perustettu, mutta sitä ei ole ehditty rekisteröidä. Omistusosuuksien muutokset tällaisissa perustamisvaiheissa eivät ole tavattomia. Puotila-Seuran lisäksi taustajoukoissa on ilmoitettu olevan ”joukon liikemiehiä”, nimistä ja osuuksista ei siis kuitenkaan ole vielä tarkemmin julkisuuteen kerrottu.

Tulevasta toiminnasta kerrotaan jo laskiaisriehassa sunnuntaina 10.2.

Puotila-Seura ry järjestää Kartanolla sunnuntaina 10.2.2013 klo 11.00 laskiaisriehan Kartanon ystävien ja asukkaiden kanssa hernerokanmerkeissä. Samalla on luvattu valoittaa lisätietoja tulvasta toiminnasta.

Kahvila-ravintola auki jo kesällä 2013?

Pehtoori rakennukseen ollaan suunnittelemassa kahvila-ravintolaa, joka olisi auki päivittäin. Tavoitteena on, että Pehtoori olisi avoinna jo kesällä 2013. Suunnitelmat ja aikataulut tullaan esittelemään lähiasukkaille helmikuun aikana, ehkä jo laskiaisriehassa kuullaan lisää.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net