Metrossa uusi ohjausjärjestelmä

HKL on ottanut käyttöön Helsingin metron uuden ohjausjärjestelmän. Siemensin asentama liikennettä ohjaava digitaalinen asetinlaite on merkittävä osa rakenteilla olevaa automaattimetroa. Metroliikenne on alkanut maanantaiaamuna viikonlopun liikenteen keskeytyksen jälkeen. Viikonlopun testeissä ohjausjärjestelmä toimi suunnitellusti, mutta liikenteen käynnistyessä maanantaiaamuna normaalilla kapasiteetillä metroliikenteessä esiintyi häiriöitä. Aamun epäsäännölliset vuorovälit ovat aamupäivän aikana palautumassa normaaleiksi.

HKL:n ja Siemensin asiantuntijat työskentelevät ongelman ratkaisemiseksi. Ongelman syy on paikallistettu ja vika saataneen korjattua tiistaihin mennessä. Maanantaina otettiin käyttöön myös uudet laiturinäytöt. Näyttöjä testataan vielä, ja alkuvaiheessa niiden toiminnassa voi esiintyä epätarkkuutta. Asetinlaite on metron ohjausjärjestelmän perusta. Se ohjaa muun muassa vaihteita ja kuljettajallisessa ajossa opastimia, joista metrojunankuljettaja tietää, saako junalla ajaa eteenpäin.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net