Itäväylä poikkeusreitille kolmeksi vuodeksi

Ainakin seuraavat kolme vuotta kuljetaan Kulosaaren silta alas Suvilahteen hurjalta näyttävän teräspalkkirakennelman päältä. Liikennejärjestelyt toteutetaan heti, kun Suvilahden asemakaavasta jätetty valitus on käsitelty ja kaava on saanut lainvoiman. Tarkkaa aikataulu ei ole vielä tiedossa, mutta lähes valmiina oleva järjestely avattaneen ensi vuoden alkupuolella.

Liikennejärjestelyt koskevat siis koko Itäväylän liikenteen siirtämistä rakennetulle väliaikaiselle sillalle ja Hermannin rantatien liikenteen ohjaamista uudelle reitille. Kevyen liikenteen järjestelyt Kulosaaren sillalla jatkuvat nykyisellään. Kevyt liikenne kulkee ainoastaan sillan eteläisellä reunalla.

Viherkansi ja 130 metrinen metrosilta

Kalasataman keskuksen toteutukseen kuuluu Kalasataman kohdalla metroradan ja Itäväylän kattaminen viherkannella. Nykyinen metrorata kulkee kallion päällä, joka louhitaan pois ja uusi metrosilta rakennetaan 25 metriä korkeiden pilarien varaan. Uuden sillan kokonaisleveys on 11 metriä ja kokonaispituus 130 metriä.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net