Vartiokylän yläasteen remontti valmistui

Vartiokylän yläaste on nyt peruskorjattu. Remontti valmistui kesän aikana siten, että syyslukukauden alkaessa koulutyö saattoi alkaa normaalisti. Hankkeeseen ryhdyttiin, koska koulurakennus ja piha-alueet olivat elinkaarensa puolesta perusparannuksen tarpeessa. Lisäksi koulussa kärsittiin kosteusvauriosta ja heikosta sisäilmasta.

Perusparannuksessa uusittiin rakennuksen ilmanvaihto-, vesi- ja viemäri- sekä sähköjärjestelmät. Myös rakennuksen vesikatto uusittiin. ”Koulun tilajärjestelyt pysyivät pääosin ennallaan, mutta esimerkiksi uusi hissi rakennettiin parantamaan esteettömyyttä”, kertoo rakennusviraston arkkitehti Jussi Hyvärilä. Koulurakennuksen arkkitehtoniset arvot otettiin huomioon suunnittelussa.

Piha-alueet valmistuvat lokakuussa

Piha-alueiden ja liikuntasalin kunnostusta jatketaan syksyn aikana. Pysäköinti keskitetään koulun alapihalle, ja yläpiha tulee kokonaan oppilaiden käyttöön. Pihavälineet uusitaan ja valaistusta parannetaan. Piha-alueiden ja liikuntasalin on tarkoitus valmistua lokakuun loppuun mennessä.

Kustannukset 7,3 miljoonaa euroa

Kesäkuussa 2011 aloitetun perusparannuksen kustannukset olivat noin 7,3 miljoonaa euroa. Hankkeen tilaaja on Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus. Rakennussuunnittelusta vastasi rakennusviraston arkkitehtuuriosasto. Hankkeen rakennuttajana toimi HKR-Rakennuttaja ja pääurakoitsijana Skanska Talonrakennus Oy.

Vuonna 1963 Rusthollarintie 6:een valmistunut rakennus on alun perin koulukäyttöön suunniteltu. Sen on suunnitellut arkkitehti Osmo Sipari.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net