Sofi Oksanen Stoassa maanantaina 10.12.

Kuukauden kirjavieras -sarja kultturikeskus Stoassa tuo vieraaksi todella mielenkiinoisen kattauksen kotimaisen kirjallisuuden ajankohtaisia nimiä, kuten professori Matti Klingen, Finlandia-palkinnon voittaneen Rosa Liksomin ja Sofi Oksasen.

ma 10.12. klo 18
Kuukauden kirjavieras: Sofi Oksanen
Sofi Oksanen on yksi Suomen tämän hetken suosituimmista kirjailijoista. Moninkertaisesti palkitun ja kansainvälisesti tunnetun kirjailijan uusin teos Kun kyyhkyset katosivat ilmestyy elokuun lopussa. Kirja kertoo ihmisten valinnoista, uskollisuudesta ja uskottomuudesta, sopeutumisesta tai sopeutumattomuudesta maassa, jonka kohtalona on joutua miehittäjien armoille. Kun kyyhkyset katosivat kuuluu Viron lähihistoriaa ja Euroopan kahtiajakoa käsittelevään Kvartetti-sarjaan, jonka edelliset osat olivat Stalinin lehmät ja Puhdistus.
Haastattelijana FILIN (Finnish Literature Exchange) Frankfurt 2014 -teemamaahankkeen projektipäällikkö Nina Paavolainen.
Vapaa pääsy

Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus

Sofi Oksanen päättää syksyn kirjavieras sarjan Stoassa.

Syksyn aiemmat kirjavieraat:
Lokakuun kirjavieras: Matti Klinge
Professori Matti Klinge on yksi Suomen tuotteliaimpia ja tunnetuimpia historiantutkijoita ja kulttuurikeskustelijoita. Klingen kirjallinen tuotanto on hyvin laaja. Hän on julkaissut useita tietoteoksia ja esseekokoelmia. Matti Klinge tunnetaan myös sanomalehtikolumneistaan ja hän on toiminut avustajana useissa tietosanakirjoissa. Klinge on saanut useita palkintoja ja häntä on kunnioitettu lukuisilla juhlakirjoilla.
Haastattelijana kaupunkisosiologi ja valtiotieteiden tohtori Pasi Mäenpää.
Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuoden ohjelmistoa.

Marraskuun kirjavieras: Rosa Liksom
Viime vuonna Finlandia-palkinnon teoksellaan Hytti nro 6. voittanut Rosa Liksom on kirjailija ja kuvataiteilija. Liksomin teoksia on käännetty kymmenille kielille. Novellikokoelmien ja romaanien lisäksi Liksom on tehnyt sarjakuvia, maalauksia, elokuvia, näytelmiä ja lastenkirjoja.
Haastattelijana FILIN (Finnish Literature Exchange) Frankfurt 2014 -teemamaahankkeen projektipäällikkö Nina Paavolainen.
Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuoden ohjelmistoa.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net