Puotilan Olohuone avautuu vapaaehtoisten voimin

Joukko Vartiokylän seurakunnan vapaaehtoisia avaa Puotilan kappelilla Olohuonekahvilan, josta kaavaillaan kaikenikäisten kohtaamispaikkaa. Olohuoneen ovet ovat auki torstaisin, ensimmäisen kerran 6.9.
– On hienoa olla luomassa Puotilaan kaikille yhteistä yhdessäolon paikkaa. Sinne voit tulla tapaamaan vanhoja tuttuja tai tutustumaan uusiin, Merja Totro, yksi vapaaehtoisista, sanoo. Eikä mikään estä sopimasta treffejä Olohuoneeseen.

Kappelin alakerran Birgitta-salissa toimivassa avoimessa olotilassa voi lukea lehtiä tai pelailla, lapsille on tarjolla leluja ja piirustusvälineitä. Paikka voi toimia lisäksi päiväkahvikohteena lähiseudun vanhainkotien asukkaille omaisineen ja kokoontumispaikkana äideille ja isille lapsineen. Jatko muokkautuu kävijöiden toiveiden mukaan.

Kymmenkunta vapaaehtoista on innolla käynnistämässä toimintaa ja toivottaa uudet vapaaehtoiset tervetulleiksi porukkaan.
– Meille lähistöllä pitkään asuneille se on meidän oma kirkko, jonka ovet haluamme avata mahdollisimman monelle, hankkeen puuhanainen Eeva Palje sanoo. Tapio Sipilä huomauttaa Puotilan kappelin olevan Itä-Helsingin helmi.

Vapaaehtoiset ovat mielellään juttukaverina ja kuuntelijana sellaista kaipaaville. Avoimessa olotilassa saa olla halutessaan rauhassakin. Myös kappeli on käytettävissä hiljentymiseen.

Vapaaehtoiset ovat valmiita esittelemään kiinnostuneille Puotilan kappelin tiloja ja historiaa. Birgitta-sali on rakennettu alun perin Puotilan kartanon perunakellariksi. Se uudistettiin ja liitettiin kappelitiloihin vuonna 2010 valmistuneessa remontissa. Vartiokylän seurakunnalle kuuluva kappeli on puolestaan muokattu kirkkotilaksi kartanon viljamakasiinista, joka on peräisin vuodelta 1859.

Puotilan kappelin Olohuoneen avajaiset torstaina 6.9. alkaen klo 12. Olohuone avoinna torstaisin klo 12-16. (Huom! ei 8.11. eikä 6.12.) Saatavana edullisesti kahvia, mehua ja pullaa. Osoite: Puotilantie 5, sisäänkäynti Birgitta-salin ovesta.

Seurakunnan vapaaehtoiset Kyllikki Kalliokoski (vas.), Eeva Palje, Merja Totro ja Tapio Sipilä näyttävät esimerkkiä, että Puotilan Olohuone sopii monenlaiseen tekemiseen, vaikkapa pelailuun.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net