Miksi tärkeä liikennemerkki puuttuu?

Useimmilla meistä on mielipide myös liikennemerkkien sijoittelusta. Milloin tärkeästä paikasta puuttuu olennainen merkki ja milloin taas merkkejä on liiankin kanssa. Liikennemerkkien sijoittelu ei olekaan täysin ongelmatonta.

itis-lehden saaman palautteen mukaan alueeltamme puuttuu mm. monia ’tie päättyy’ ja ’varokaa lapsia’ –merkkejä. Merkkien sijoittelusta ja uusien kylttien asettamisesta vastaan Helsingissä kaupungin rakennusvirasto. Rakennusvirastossa päätetyn linjauksen mukaisesti merkkien määrää pyritään hillitsemään. Toiveita uusista merkeistä tulee säännöllisesti, mutta niihin suhtaudutaan yleensä pidättyväisesti.

Tie päättyy –merkkejä vain isoille kokooma kaduille

Alueemme autoilijoita ja asukkaita harmittavat yllättäen päättyvät tiet – tosin hieman eri syistä. Kun rakennusvirastolta pyytää mielestään aiheellisesti ’tie päättyy’ –merkin sijoittamista päättyvän kadun alkuun, saa vastauksesi kohteliaan ein. ”Tie päättyy, eli umpitie –kylttejä jouduttaisiin sijoittamaan valtava määrä, jos jokainen päättyvä tie merkittäisiin”, kerrotaan rakennusvirastosta. ”Linjauksemme mukaisesti vain ns. isoilta kokoomakaduilta alkavien ja yllättäen päättyvien teiden alkuun sijoitetaan ’umpitie’ –liikennemerkki. Isoiksi kokoomakaduiksi puolestaan lasketaan yleensä esim. bussilinjojen liikennöimät kadut.”

Uusia merkkejä ei siis ole luvassa ja rakennusvirastolla on kova työ pitää nykyisetkin merkit pystyssä. Kaatuneita ja kallistuneita merkkejä korjataankin päivittäin. Omat huomionsa liikennemerkeistä voi ilmoittaa Helsingin kaupungin rakennusviraston asiakaspalvelun numeroon 09-31039000.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net