Ilmanlaatu heikkenee katupölystä johtuen

Helsingin kaupungin ympäristökeskus ilmoittaa, että katupölyä on jälleen ilmassa. Ilmanlaatu on heikentynyt katupölystä johtuen etenkin pääväylien varsilla. Katupöly on jokakeväinen ilmiö, jota edesauttaa poutainen sää ja kuivat kelit. Mikäli sateita ei saada, on hyvin todennäköistä että katupölyä on ilmassa. Katupöly aiheuttaa terveys- ja viihtyvyyshaittoja. Erityisen herkkiä pölyn terveysvaikutuksille ovat lapset, astmaatikot ja sydän- sekä keuhkosairauksista kärsivät. Terveilläkin henkilöillä voi esiintyä ärsytysoireita kuten nuhaa, yskää, kurkun kuivumista ja silmien kirvelyä. Pölylle altistumista voi vähentää välttelemällä ulkoilua vilkkaimmin liikennöidyillä kaduilla.
Pölypitoisuuksien alentamiseksi Helsingin kaupungin ympäristökeskus antoi toimenpidepyynnön katujen kastelemiseksi laimealla kalsiumkloridiliuoksella. Kalsiumkloridia käytetään koska se pitää pölyn kosteana ja sitoo siten pölyä. Sitä voidaan käyttää myös pienellä pakkasella. Viime vuosina kalsiumkloridia onkin käytetty joka kevät katupölyn torjuntaan.
Ympäristökeskus myös muistuttaa, ettei lehtipuhaltimia saa käyttää hiekoitushiekan poistamiseen. Lehtipuhaltimen käyttö tähän tarkoitukseen on kokonaan kielletty Helsingissä, sillä ne lisäävät entisestään ilman hiukkaspitoisuuksia.

Lisätietoja: Helsingin kaupungin ympäristökeskus
Ilmanlaatua voi seurata ilmanlaatuportaalista: www.ilmanlaatu.fi

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net