Järjestötoiminta esillä SIlkkikutomossa

Vapaaehtoisorganisaatiot ja yhdistykset esittelevät toimintaansa Herttoniemessä
Unelmien Helsinki – paikallistoiminnan järjestötori Herttoniemen Silkkikutomolla lauantaina 14.4.2012 klo 13–16

Unelmien Helsinki-paikallistoiminnan järjestötori kokoaa yhteen yli 20 Itä-Helsingin alueen yhdistystä ja vapaaehtoisorganisaatiota, jotka haluavat esitellä toimintaansa paikallisille asukkaille sekä muille kaupunkilaisille.
Yhdistystoiminta on yksi keino vaikuttaa oman elinympäristön asioihin. Paikallistoiminnan järjestötorin avulla kaupunkilaisilla on mahdollisuus tutustua yhdistyksiin, joiden kautta voivat toimia Itä-Helsingissä. Lisäksi tapahtuma tarjoaa tietoa kansalaisvaikuttamisesta ja vapaaehtoistoiminnasta.

”Järjestötorin tarkoituksena on antaa kaupunkilaisille tietoa elinympäristönsä vaikutus- ja osallistumismahdollisuuksista, sekä madaltaa ihmisten kynnystä lähteä mukaan järjestötyöhön”, sanoo Unelmien Helsinki – tapahtuman koordinaattori Suvi Kytöharju.

Järjestötorin lisäksi tapahtumassa on esityksiä esimerkiksi kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksista sekä työväenopiston toiminnasta. Puhumassa ovat Työväenopiston aluerehtori Pirjo Halla, Bermuda Helsinki – ryhmän perustajajäsen, kaupunkilaisaktiivi Eeva Astala, sekä kaupunginvaltuutettu ja Roihuvuori-aktiivi Tuomas Rantanen. Lisäksi esiintymässä on Christell Åström Suomen Kuntaliitosta, sekä yhteiskuntatieteilijä Timo Lampinen.

Unelmien Helsinki – paikallistoiminnan järjestötori ei ole unohtanut pieniä kaupunkilaisia, vaan lapsille on luvassa oma ”Unelmien Helsinki” – käsityöpaja. Musiikin ystävät voivat tulla kuuntelemaan järjestötorille Työväenopiston Flow -orkesteria ja kitaraesityksiä. Kahvihammasta kolottaessa järjestötorilla vierailevat voivat poiketa työväenopiston opistolaisyhdistyksen kahviossa.

Unelmien Helsinki – tapahtuman järjestää Opintokeskus Visio yhteistyössä Helsingin suomenkielisen työväenopiston itäisen alueopiston kanssa. Helsingin työväenopisto on järjestänyt toimintaa jo 10 vuoden ajan Herttoniemen Silkkikutomolla ja Unelmien Helsinki- paikallistoiminnan järjestötori on yksi juhlavuoden tapahtumista. Lisäksi paikallistoiminnan järjestötori on osa Unelmien Helsinki – hanketta, jonka tarkoituksena on edistää kaupunkilaisten oppimista, osallistumista ja vaikuttamismahdollisuuksia. Järjestötorin lisäksi hankkeeseen liittyy keväällä järjestettäviä koulutuksia ja toukokuun 10. päivä järjestettävä Urbaani Villivihannespyöräily. Lisätietoa tapahtumasta, sekä hankkeen muista koulutuksista ja tapahtumista löytyy osoitteesta www.visili.fi sekä tapahtuman Facebook-sivuilta.

Tapahtuman sijainti:
Herttoniemen Silkkikutomo
Työväenopiston tilat, 3krs.
Laivalahdenkatu 2b A, 00880 Helsinki

Klo 13-16
Tapahtuman ohjelma:
Aula: Kitaraesityksiä klo 13 alkaen, esittäjänä Tiina Palmén
Musiikkisali: Esityksiä kaupunkilaisvaikuttamiseen ja vapaaehtoistoimintaan liittyen. Puhumassa
Helsingin Työväenopiston aluerehtori Pirjo Halla
Suomen kuntaliiton erityisasiantuntija Christell Åström,
Roihuvuori-aktiivi ja kaupunginvaltuutettu Tuomas Rantanen
Bermuda Helsinki – ryhmän perustajajäsen ja kaupunkilaisaktiivi Eeva Astala
Yhteiskuntatieteilijä Timo Lampinen

Liikuntasali: Järjestötori ja musiikkiesityksiä Flow- orkesterin esittämänä

Ilmaisutaidonluokka: “Unelmien Helsinki” -käsityöpaja lapsille

Taka-aula: Opistolaisyhdistyksen kahvio

Klo 16 Tapahtuma päättyy

(oikeudet ohjelma- ja aikataulumuutoksiin pidetään)

Lisätietoa tapahtumasta antaa:
Suvi Kytöharju
Opintokeskus Visio
Unelmien Helsinki – tapahtumakoordinaattori
suvi.kytoharju@visili.fi
044–7273243

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net