Polemiikkia uudesta nimestä?

Heti kun Itiksen uusi nimi oli virallistettu, täyttyivät internetin keskustelupalstat kiivailla viesteillä puolesta ja vastaan. Intohimoisia kommentteja tuli molemmilta osapuolilta: Itis-nimen vastustajat pitivät nimeä tylsänä, nolona ja limbona vetona kun taas puolestajat painottivat nimen selkeyttä ja kansantajuisuutta. Itis-lehden toimittaja jalkautui Bulevardille kyselemään tuoreeltaan tunnelmia itisläisiltä. Näin kysyttiin: Mitä mieltä olet uudesta nimestä? Olisiko joku toinen nimi ollut parempi? Mitä toiveita uudistuvalta kauppakeskukselta erityisesti kaivattaisiin?

Puotilasta kotoisin oleva Jarmo pitää uudesta nimestä.
”Ei häirinnyt minua ollenkaan, ei huono”, Jarmo sanoo
”Itäkeskus on Itis, niin se vain on.”
Vaihtoehtoiselle nimelle miehellä ei ole sanottavaa, mutta toiveita kauppakeskukselle on.
”Matkatoimisto pitäisi olla, sille olisi tarvetta. Täällä oli ennen matkatoimisto mutta ei ole enää.”
Kyseessä on selkeä puute, toisaalta matkatoimistot ovat siirtyneet pitkälti sähköisiin palveluihin, mutta matkalle mielisivät myös seniorikansalaiset, jotka eivät kenties hallitse internetissä toimivia palveluita.

Esko Björkman, pitkän linjan itähelsinkiläisiä, mutta tällä haavaa Hermannissa vaikuttava herra pitää myös uutta nimeä hyvänä.

”Itis on Itis, se on lyhyt ja ytimekäs”, mies tiivistää, ”Itis on ollut Itis iänpäivät.”
Björkmanin seurassa oleva P.A Junnilainen on uudistuneen nimen suhteen samoilla linjoilla.
”Itis oli Itis jo rakennusvaheessa, aina tämä on Itiksenä kulkenut”, Junnilainen tietää ja hänellä on oman käden tietoa jo ammoisilta rakennusajoilta, mies oli silloin Rakennusliitossa töissä ja vieraili keskuksessa sen rakentamisvaiheessa.

Toiveista uudistuvalle kauppakeskukselle herrat ovat myös yhtä mieltä:
”Lisää istumapaikkoja!”, miehet vaativat
”Ennen oli enemmän penkkejä, nyt ne ovat kortilla.”

Terveiset siis kauppakeskuksen johdolle, jonka toivoisi huomioivan varttuneemman väen tarpeet riittävällä istuinmäärällä, paikka kun on perinteisesti toiminut myös tarinatorina, missä ihmiset viettävät aikaa ja päivittävät kuulumisia.

Toimittanut Elina Louko

Esko Björkman ja P.A Junnilainen toivovat itikseen lisää penkkejä.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net