Ei automaattimetroa

Helsingin seudun liikenne ja Siemens ovat epäonnistuneet tavoitteessaan automatisoida Helsingin metro. Paljon julkisuutta saaneen hankkeen tavoitteena oli tiheät vuorovälit mahdollistava miehittämätön metroliikennöinti. Nyt kaupungin ja Siemensin välillä tehdyn esisopimuksen mukaisesti tavoitellaan ns. puoliautomaattista ratkaisua, jossa junat pysähtyvät ja lähtevät asemilta automaattisesti, mutta koko prosessia valvoo nykyiseen tapaan metrovaunun ohjaamossa istuva kuljettaja.

Automatisointi osoittautui liian vaikeaksi

Metroliikenteen automaatioprosessia ideoitaessa järjestelmätoimittajat pitivät nykyisen metroverkoston automatisointia mahdollisena. Aikoinaan hankkeen veturiksi valittiin eurooppalainen metrojärjestelmäosaaja Siemens, joka nyt kuitenkin ilmoitti tehtävän osoittautuneen sille liian vaikeaksi. Hanketta sivusta seuranneet asiantuntijat totesivat jo alun perin Helsingin vanhan metroverkon automatisoinnin olevan mahdotonta tai ainakin äärimmäisen hankalaa.

Puoliautomaattiin pakon edessä

Puoliautomaattiseksi ratkaisuksi kutsuttu malli synnytettiin nyt pakon sanelemana. Ensinnäkin hankkeeseen on jo tässä vaiheessa kulutettu miljoonia helsinkiläisten veronmaksajien rahoja ja jotain oli pakko saada aikaiseksi. Toiseksi automaattitarpeisiin suunniteltujen LänsiMetron metroasemien käyttöön saaminen vuonna 2015 edellytti nyt tehtyä ratkaisua. Järkeillen on vaikea mieltää mallia, jossa kuljettajat edelleen istuvat metrojunan ohjaamossa, mutta eivät käytännössä kuitenkaan ohjaa junaa. Kuljettajia ei voida myöskään hyödyntää junanvalvojina, koska mahdolliseen ennakkoon odottamattomaan tapahtumaan raiteilla täytyy reagoida nimenomaan vaunun ohjaamosta.

Espoossa tehdyt päätökset perustuvat automaattimallin edullisempiin käyttökustannuksiin

Erityisen noloksi ratkaisun tekee se, että uuden LänsiMetron asemaratkaisut on jo ehditty suunnitella automaattimetron tarpeiden mukaisesti. Myös hankkeen liiketaloudellisia kustannuksia on esitetty espoolaisille päättäjille käyttökustannuksiltaan huomattavasti edullisemman automaattimetron pohjalta. Nyt jouduttiin tilanteeseen jossa kallista automatisointia oli pakko lisätä jotta Espoon asemat yleensä voidaan ottaa käyttöön halutussa aikataulussa.

Teoreettinen mahdollisuus vuorovälien pidentämiseen

Malli joka nyt toteutettaneen mahdollistanee tarvittaessa metrojunien vuorovälien lyhentämisen kahteen minuuttiin. Toki tiheämpään vuoroväliin tarvitaan lisää junia ja lisää kuljettajia ja lisää rahaa, jota nyt tunnetusti ei kaupungin kassassa ole. Tarkemmat yksityiskohdat selvinnevät maaliskuun lopussa.

Metron automatisointi osoittautui sittenkin liian vaikeaksi.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net