Itiksen postissa voi äänestää ennakkoon

Presidentinvaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 11. tammikuuta ja jatkuu viikon ajan tiistaihin 17. tammikuuta saakka. Posti on toiminut jo yli 40 vuoden ajan tuttuna ja luotettavana äänestyspaikkana ja ennakkoon voi tänäkin vuonna äänestää muun muassa 65 postissa eri puolilla Suomea. Itäkeskuksessa äänestää voi Tallinnanaukion postikonttorissa. Itähelsingissä myös Vuosaaren, Herttoniemen ja Laajasalon posteissa järjestetään ennakkoäänestys.

Ennakkoon äänestäminen on vaivatonta.

Äänioikeutettu voi äänestää ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa ja mukaan tarvitsee ainoastaan kuvallisen henkilöllisyysasiakirjan, esimerkiksi passin tai ajokortin.

Myös aukioloajat ovat joustavat.

Kolmena ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä eli keskiviikkona 11.1., torstaina 12.1. ja perjantaina 13.1. ennakkoäänestyspostit ovat auki kyseisen postin normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Viikonloppuna 14.–15.1. ennakkoäänestyspostit ovat auki kello 10–16. Kahden viimeisen ennakkoäänestyspäivän aikana eli maanantaina 16.1. ja tiistaina 17.1. ennakkoäänestyspostit aukeavat myymälän normaalin aukioloajan mukaan, mutta kaikki ennakkoäänestyspostit pitävät ovensa auki molempina päivinä klo 20 asti. Mikäli vaaleissa järjestetään toinen kierros, ennakkoäänestysaika on 25.1.–31.1. Myös tuolloin ennakkoäänestyspostit ovat auki edellä mainituin aikatauluin.

Viime kevään eduskuntavaaleissa ennakkoäänestäminen oli vilkasta. Äänensä antoi ennakkoon yhteensä noin 1,3 miljoonaa suomalaista ja viidesosa äänesti ennakkoon posteissa

Kaikkien ennakkoäänestyspaikkojen sijainnit ja aukioloajat löytyvät verkkopalvelusta www.vaalit.fi.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 22. tammikuuta.

Ketäköhän minä äänestäisin, jos saisin?!

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net