Viikintien yliajossa kaksi epäiltyä

Tiistai-illan järjetön tragedia on pysäyttänyt herttoniemeläiset ja helsinkiläiset laajemmin.

Poliisin mukaan Viikintiellä rattijuopon yliajamaksi joutunut 11-vuotias herttoniemeläinen tyttö oli palaamassa tuttua reittiä Myllypuron tennishalleilta kotiinsa, kun ilmeistä ylinopeutta ajanut juopunut mieshenkilö ajoi hänen ylitseen ja pakeni paikalta.

Poliisi pääsi nopeasti yliajajan jäljille

Yliajosta epäiltyinä on jo ollut kiinniotettuna kaksi henkilöä, nuorempi ja vanhempi mies. Molemmat otettiin kiinni miesten työpaikalta, koska oli syytä epäillä toista heistä auton kuljettajaksi. Molemmat miehet olivat päihtyneitä. Tutkinnassa kävi kuitenkin nopeasti ilmi, että auton kuljettajana on toiminut nuorempi mies. Vanhempi mies on sittemmin vapautettu, eikä hänellä ole osuutta tähän tapaukseen.

Nuorempi miehistä on kuulusteluissa ollut yhteistyökykyinen ja kertonut tapahtumien kulusta. Hän on työpäivän kuluessa nauttinut alkoholia ja lähtenyt työpaikaltaan kohti kotia. Tällä matkalla kohtalokas törmäys tapahtui. Kertomansa mukaan hän havaitsi törmäyksen ja ymmärsi törmänneensä ihmiseen. Hän meni paniikkiin, eikä jäänyt tapahtumapaikalle vaan jatkoi matkaansa kotiin. Kotoaan hän palasi kertomansa mukaan kävellen työpaikalleen ja jatkoi siellä alkoholin nauttimista paikalla olleen vanhemman miehen kanssa.

Poliisi jatkaa tutkintaa todistajien kuulemisilla, teknisellä tutkinnalla ja muilla esitutkintatoimilla. Poliisi kaipaa edelleen yleisön havaintoja auton liikkeistä Viikissä, Herttoniemessä ja Herttoniemen teollisuusalueella. Rikoksesta epäiltyä vaaditaan vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä törkeään kuolemantuottamukseen, törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä liikennepakoon tieliikenteessä.

Epäillyt olivat liikkeellä vaalealla Mazda 626 Sedan-mallisella henkilöautolla, joka on otettu käyttöön vuonna 1997. Helsingin poliisi on saanut joitakin tietoja auton liikkeistä, mutta kaipaa yleisön mahdollisia lisähavaintoja auton liikkeistä eilen tapahtuma-aikaan Viikistä, Herttoniemestä ja Herttoniemen teollisuusalueelta. Yleisön mahdolliset yhteydenotot virka-aikana numeroon 071 877 4435.

Viikintiellä usein kolareita ja vaarallisia tilanteita

Viikintien ja Siilitien, sekä Viikintien ja Viilarintien risteykset ovat aiheuttaneet kolareita ja vaaratilanteita ilman rattijuoppojakin jo vuosia. Asiaa on yritetty parantaa mm. korokkein ja nopeusrajoitusten avulla. Tilanteeseen on kuitenkin suhtauduttu liian kevyesti. Ainakin kahdet liikennevalot ja neljät töyssyt parantaisivat todellisten ajonopeuksien saamista rajoitusten tasolle.

Laajasalossa Jollaksentielle lisättiin jatkuvien onnettomuuksien ja vaaratilanteiden johdosta aikoinaan kymmeniä töyssyjä ja tulokset ovat olleet hyvät. Nopeudet ovat alentuneet ja tarkkaavaisuus sekä autoilijoiden että kevyemmän liikenteen kohdalla on parantunut.

itis-lehden toimitus esittää suruvalittelunsa Viikintien turman omaisille ja ystäville.

Tuttu tienylityspaikka koitui 11-vuotiaan kohtaloksi.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net