CIRCO AERO STOASSA

CIRCO AEREON ESPRESSO-ESITYS VIERAILEE PITKÄSTÄ AIKAA SUOMESSA

Nykysirkusryhmä Circo Aereo on yksi Suomen kulttuuriviennin kärkiryhmistä, ja se juhlii tänä vuonna 15-vuotista uraansa nykysirkuksen huipulla. Suomessa nähdään juhlavuoden kunniaksi joulukuussa pienimuotoinen Espresso -kiertue.

Espresso on Circo Aereon ja ranskalaisryhmä Les Objets Volants:in yhteistuotanto, jossa sirkuksen eri tyylilajit sulautuvat toisiinsa vuolaaksi virraksi. Perinteistä sirkusilmaisua, katuesiintymistä ja liikkeeseen pohjautuvaa nykysirkusta yhdistelevä esitys tuo lavalle taidokkaan suomalais-ranskalaisen taiteilijaryhmän.

Espresso on kiertänyt maailmaa vuodesta 2006 asti ja se on Circo Aereon yksi vanhimmista edelleen kiertueella olevista esityksistä. Espresso on tehnyt kaksi isompaa Yhdysvaltain kiertuetta, viimeisimmän niistä keväällä 2011. Tämän vuoden lokakuussa Espresso nähtiin myös Cervantino-festivaalilla Meksikossa.

Esitykset:
Stoa, Helsinki to 15.12. klo 19 ja pe 16.12. klo 19
Liput: Esityspaikkojen oma lipunmyynti sekä Lippupalvelu (Stoa ja Joensuu) sekä Lippupiste (Jyväskylä)

Circo Aereo on 15-vuotisen taipaleensa aikana kerännyt runsaasti kehuja ympäri maailmaa. Taiteellinen tinkimättömyys sekä taidokkaat sirkustekniset suoritukset sulautuvat saumattomasti yhteen luoden aivan uudenlaisia tapoja nähdä ja kokea nykysirkusta sekä esittävää taidetta. Circo Aereo on noussut taiteellisen johtajansa Maksim Komaron näkemyksellisyyden ja ammattitaidon ansiosta yhdeksi vaikutusvaltaisimmaksi Euroopan nykysirkuskenttää muovaavaksi toimijaksi. Suomalaista nykysirkusta arvostetaan korkealle niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa.

Kuva: Heli Sorjonen

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net