Partiolaisten johdolla adventtiin

Partion perinteinen adventtikalenteri on jo vuosikymmeniä luonut joulun odotuksen tunnelmaa, jota partiotontut halusivat tänä vuonna levittää myös SOS-Lapsikylään, jossa partiotontut olivat odotettuja vieraita. Adventtikalentereiden luovutuksen lisäksi partiolaiset askartelivat vierailullaan lasten ja nuorten kanssa heijastimia.

Monessa kodissa partiolaisten adventtikalenteri on lähestyvän joulun ensimmäinen merkki, josta alkaa kutkuttavan jännä joulun odotuksen aika. Lapsi- ja nuorisojärjestönä Pääkaupunkiseudun Partiolaiset haluaa jakaa tämän tunteen SOS-Lapsikylän sijaisperheissä asuvien lasten ja nuorten kanssa lahjoittamalla heille adventtikalenterit.

– Mulla on ollut adventtikalenteri joka vuosi siitä lähtien, kun aloitin partion harrastamisen 10-vuotiaana. Kivointa on, kun luukkujen avaamisen sai aloittaa muita aikaisemmin. Lisäksi luukuista paljastuu jotain uutta pääkuvaan, ei vain erillisiä pikkukuvia. Kalenterin avulla joulun odotuksen aikana saa joka päivä yllätyksen, joka tuo hymyn huulille, Siiri Kihlström vantaalaisesta Tuikku-Tytöt-lippukunnasta kertoo.

– Joulu on lapsille erityistä aikaa ja siihen valmistautumisessa adventtikalenterilla on merkittävä rooli erityisesti pienempien lasten elämässä. Se auttaa jaksamaan joulun odotusaikaa. Toki omat kalenterit on lapsille aina hankittu, mutta partion kalenterit tuovat joulun käsin kosketeltavan lähelle, kylänjohtaja Sointu Möller sanoo.

Suomalainen Partiotyttöliitto aloitti adventtikalenterimyynnin jo vuonna 1947. Tänä vuonna kuvitus on rovaniemeläisen Lasse Kataisen käsialaa, ja kalenteriin painetun joulutarinan on kirjoittanut 17-vuotias partiolainen Janne Heiskanen Imatralta. Kalenterin ensimmäisen luukun saa avata ensimmäisenä adventtina 27. marraskuuta.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Tapiolan SOS-Lapsikylään viemät kalenterit ovat osa valtakunnallista adventtikalentereiden lahjoituskampanjaa. Partiolaiset eri puolilla Suomea ovat lahjoittaneet adventtikalentereita muun muassa lastensairaaloihin ja sairaaloiden lastenosastoille.

Joulupukkikin sain oman kappaleensa partiolaisten adventtikalenterista

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net