Hyvää Nenäpäivää!

Mikä ihmeen Nenäpäivä?

Nenäpäivä kerää varoja maailman köyhimmissä oloissa asuvien lasten hyväksi ja yllyttää suomalaisia hauskaan varainkeräykseen. Nenäpäivä järjestetään kerran vuodessa loka-marraskuun aikana. Kolmen viikon kampanja huipentuu YLE TV2:n Nenäpäivä Show’hun, jossa mukana on Suomen kirkkaimpia tähtiä.

Nenäpäivä 2010 keräsi 1,9 miljoonaa euroa. Suomalaisten avulla tuhannet lapset pääsevät kouluun, saavat suojaa hiv-tartunnalta tai nukkuvat yönsä turvassa malariaverkon alla. Pystymmekö tänä vuonna pistämään paremmaksi? Aikakin yritämme! Aikaa on sillä, Nenäpäivä-keräys on käynnissä vuoden loppuun.

Kuka Nenäpäivän järjestää?

Nenäpäivän järjestää Ylen Hyvä Säätiö. Sen ovat vuonna 2004 perustaneet Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen UNICEF. Säätiön toiminnassa ovat mukana myös Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Suomen Lähetysseura, Fida International, Solidaarisuus ja SASK. Yleisradio tukee Nenäpäivää ohjelmatoiminnallaan. Lisäksi Nenäpäivä saa ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyövaroista tiedotustukea kehitysyhteistyöstä tiedottamiseen.

Mihin Nenäpäivän keräystuotto käytetään?

Vuosina 2011-2013 kerätyt varat käytetään lasten auttamiseen Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Keräystuotto käytetään lasten koulutukseen, perheiden ja yhteisöjen vahvistamiseen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Nenäpäivän varoja kanavoidaan myös Ylen Hyvä Säätiön brittiläisen yhteistyökumppanin Comic Reliefin kautta HIV- ja aids-työhön Afrikassa. Lisätietoa Nenäpäivän avustuskohteista löydät täältä. Paljonko keräyskulut ovat? Vuonna 2010 keräyskulut olivat 16 prosenttia. Lähikaupoissa myynnissä olevan Nenän myyntihinnasta noin puolet menee avustustyön tukemiseen.

Kuka voi osallistua Nenäpäivään?

Nenäpäivä on avoin kaikille: yksityisille henkilöille, kouluille, työpaikoille, seurakunnille, yhteisöille ja yrityksille. Voit järjestää Nenäpäivän liikuntatempauksen tai haastaa työporukkasi pöljäilemään. Myös kouluissa ja päiväkodeissa on helppo nenäillä. Laita lapset ja vanhemmat hulluttelemaan hyvän asian puolesta tai haasta opiskelijatoverisi mukaan.
Pöljäily ei välttämättä vaadi hurjaa hassuttelua: voit vaikka leipoa muffinsseja työkavereille pientä ylihintaa vastaan. Pöljäilylle voi myös hakea sponssaajia perustamalla nenäpäivä.fi:hin oman lahjoitustiimin.

Nenäpäivään voit osallistua monella tapaa:

Voit vaikkapa lahjoitaa haluamasi summan verkkopankkilahjoituksena. Jo 20 eurolla saat aikaan isoja asioita! Voit soittaa keräyspuhelimeen tai tehdä tekstiviestilahjoituksen. Liity jokatapuksessa Nenäpäivän Facebook-fanisivun jäseneksi ja kerro siitä kavereillekin. Lisätietoja lahjoitusten tekemisestä löydät osoitteesta www.nenapaiva.fi

Mistä Nenäpäivä on tullut?

Isossa-Britanniassa Red Nose Day on näkynyt katukuvassa jo 20 vuotta. Järjestäjänä on Comic Relief – järjestö, jota BBC tukee ohjelmistollaan. Briteissä Red Nose Day on jo varsinainen kansanliike: ihmiset ympäri maata hulluttelevat hyvä asian puolesta. 2011 Red Nose Day on kerännyt jo yli 100 miljoonaa puntaa!
Nenäpäivää vietetään nykyään myös mm. Saksassa, Australiassa, Norjassa ja Islannissa.
(Kuva: Leppävaara-lehti, tekstilähde: nenäpäivä.fi)

Lions-klubilaiset Veikko Annola ja Pekka Valkonen Nenäpäivän keräyslippaat kädessä

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net