Antaa Metron tulla!

Metroliikenteen alkamisaika vielä arvoitus

 

HSL on suunnitellut syksyksi Espooseen ja Kirkkonummelle joukkoliikennettä, jossa bussit kulkisivat vuodenvaihteeseen asti pääosin nykylinjaston mukaisesti. Länsimetro-hankkeen päivitetetyn käyttöönottosuunnitelman valmistuttua HSL päättää, milloin metro voidaan avata matkustajaliikenteelle.

HSL pyrkii järjestämään Espoon ja Kirkkonummen bussiliikenteen 15.8. alkaen niin, että bussit kulkisivat pitkälti samalla lailla kuin nykyäänkin. Tämä on ollut lähtökohtana neuvotteluissa, joita HSL on viime viikosta alkaen käynyt tiiviisti bussiyhtiöiden kanssa. Lauttasaaressa pyritään ratkaisuun, jossa suoria yhteyksiä Helsingin keskustaan säilyy, mutta linjasto ei ole kaikilta osin nykyisen kaltainen.

Lopullisia sopimuksia liikennöitsijöiden kanssa ei ole vielä solmittu, koska hintaneuvottelut ovat vielä kesken. Selvää on joka tapauksessa se, että 15.8. aloittavalla linjastolla jatketaan ainakin vuodenvaihteeseen asti.

“Mahdollisimman samanlainen linjasto olisi asiakkaiden, liikenteen järjestämisen ja matkustajainformaation kannalta paras ratkaisu. Näin asiakkaiden ei tarvitse opetella uusia väliaikaisia linjoja, eikä niitä tarvitse suunnitella tyhjästä. Toivomme pääsevämme liikennöitsijöiden kanssa ratkaisuihin tämän ja ensi viikon aikana”, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi sanoo.

Bussilinjojen tarkat aikataulut löytyvät Reittioppaasta ja HSL.fi:stä elokuun alkuun mennessä.

Rakentaminen asemilla jatkuu – päivitetty käyttöönottosuunnitelma valmistuu kesäkuun lopulla

Rakentamisen loppuunsaattaminen jatkuu asemilla, ja koeajot ja järjestelmien asemakohtaiset testaukset yhteiskäyttökokeita varten ovat käynnissä. Hankkeen päivitetty käyttöönottosuunnitelma valmistuu 30.6., ja silloin selviää hankkeen päivitetty aikataulu. HSL arvioi sen pohjalta, milloin metro voidaan avata matkustajaliikenteelle.

Länsimetron liikenteen alkamisen viivästyksen syyt liittyvät rakennus- ja taloteknisten urakoiden loppuvaiheiden töihin, jotka ovat viivästyttäneet laitteiden ja järjestelmien koekäyttöjä ja asemakohtaisia yhteiskoekäyttöjä. Yhteiskoekäyttöjen alkaessa kaikkien järjestelmien pitää olla asennettuna ja testattuna paikoillaan. Hankkeen loppuunsaattamiseksi ja käyttöönoton sujuvoittamiseksi sekä Länsimetro Oy:n että rakennuttajakonsultti Sweco PM:n organisaatioita on vahvistettu.

“Kaikkien hankkeessa mukana olevien yhteinen tavoite on saada turvallinen ja toimiva metro liikenteelle mahdollisimman nopeasti”, kiteyttää Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

 

 

Kuva

Bussilinjan 550 kuljettajana jo kolme vuotta työskennellyt Jorma Loponen suhtautuu metroliikenteen alkamiseen rauhallisesti. “Meidän kyydissä Helsingin Itäkeskukseen kuluu tunti. Metron kyydissä matka sujuu nopeammin, mutta varmasti myös reitille 550 riittää tulevaisuudessakin  matkustajia”

Leave A Comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net