Uimarantoja siistitään kesäkauteen

Toukokuun alusta alkaen Helsingin 26 uimarantaa on siistitty. Liikuntaviraston huoltotiimit ovat siistineet rannoilta muun muassa kaisloja ja roskia. Viime päivinä hiekkaa on levitetty tasaisesti eri rannoille ja bajamajoja on tuotu niille rannoille, joissa ei ole pysyviä wc-tiloja.  Kesävedet on myös kytketty päälle, joten rantasuihkut toimivat. Niillä rannoilla, joilla ei ole syväsäiliöitä, kaupunki toimittaa suurempia jäteastioita, jotta rannat pysyvät siistinä kuumimpinakin rantapäivinä.

Muilla uimarannoilla voi jo uida, mutta Aurinkolahden uimarannasta puolet on kunnostustöiden alla 6.6. asti. Helsingin kaupungin liikuntavirastolla on 13 valvottua uimarantaa, joissa rantapelastajat valvovat uimareiden turvallisuutta. Rantapelastajien kausi alkaa maanantaina 6.6. ja päättyy sunnuntaina 14.8.2016. Valvonta-aika on klo 10.00–18.00, paitsi Aurinkolahden ja Hietarannan uimarannalla klo 10.00–20.00. Rantapelastajat päivittävät päivittäin valvotuilla rannoilla tekemiään sinilevähavaintoja ja veden lämpötilahavaintoja mSwim-palveluun. Palvelusta löytyy myös tietoa valvottujen ja valvomattomien rantojen palveluista, kuten onko rannalla valvontaa, pukutiloja, wc tai kioskipalveluja. Palvelussa on mukana 26 uimarantaa.

Uimarantojen kahvilat avautuvat toukokuussa
Valvotuilla uimarannoilla on yhteensä 10 kahvilaa, jotka avautuvat vaiheittain toukokuun aikana.  Aurinkolahden ja Lauttasaaren kahvilat ovat jo auki. Hietarannan uimarannalla eli Hietsussa kahvilaravintolayrittäjä starttaa kioskikärryillä 1.6. Hietsun ravintolarakennuksen toiminta avautuu puolestaan kesäkuun lopulla.

Eri rannoille on tuotu bajamajoja, mutta Hietsun pohjoispäädyssä ja Aurinkolahden kahvilan takana on kiinteä wc-tila, joka on uimaranta-asiakkaiden käytössä koko ajan ja vuorokauden ympäri. Mustikkamaan uimarannan läheisyydessä on myös kiinteä wc-tila. Rantojen huoltorakennukset avataan myös 6.6., kun rantapelastajien kausi starttaa.

Kuva: Hietarannan uimaranta. Kuva: Liikuntavirasto

Leave A Comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net