Harakan luontokeskus kutsuu nauttimaan saaristoluonnosta

Harakan saari tarjoaa kävijöilleen upean saaristoluonnon lisäksi tietoa ja elämyksiä. Harakan luontokeskuksen luontotalo, akvaariot, valokuvanäyttelyt ja Vellamon satu -talo esittelevät Itämerta ja saaristoluontoa. Energiapolulla voi tutustua uusiutuvan energian laitteisiin ja lämmittää eväät aurinkogrillillä.

”On ihmeellistä, että pienen venematkan päässä Kaivopuistosta tunnelma vaihtuu kaupungin kiihkeydestä ulkosaariston kukkaloistoon ja saarelle muuttaneiden lintujen pesimäpuuhiin”, toteaa Harakan toiminnasta vastaava johtava ympäristösuunnittelija Kaisa Pajanen.

Kesäkauden 2016 ohjelma sisältää maksuttomia luontoretkiä, lasten saariseikkailuja, yleisötapahtumia ja näyttelyitä. Joka sunnuntai kello 13–14 järjestettävällä maksuttomalla saarikierroksella tutustutaan saaren luontoon ja historiaan.

Hiilineutraali Harakka

Harakan luontokeskuksen siirryttyä käyttämään uusiutuvaa energiaa, rakennusten sähkönkulutus ja hiilijalanjälki pienivät noin 60 prosentilla.

Miltä näyttävät aurinkokeräin tai -puhallin? Minkä kokoinen on omakotitaloon sopiva pientuulivoimala? Voit nähdä laitteet käytössä Harakan energialuontopolun varrella sekä Hiilipihi harakka -näyttelyssä

Luontopolku

Harakan saarta kiertää luontopolku, joka on merkitty luontopolkukyltein ja infotauluin. Kallioalueilla polun kulku on merkitty kallioon valkoisin kolmioin. Luontopolulle on helppo lähteä omatoimiselle retkelle, vaikkapa hakea luontotalolta mukaan saaren kartta ja lintukuvasto. Lintujen pesintäaikaan 1.4.–10.8. saaren eteläkärki on rauhoitettu ja suljettu retkeilijöiltä (saaren poikki kulkee köysi joka rajaa suojelualueen).

Luontokeskus

Luontokeskus on ympäristökasvatuksen toiminta- ja kehittämiskeskus, joka tarjoaa ympäristökasvatuspalveluita kouluille ja päivähoidolle. Kesäkauden ohjelma sisältää maksuttomia luontoretkiä, saariseikkailuja, yleisötapahtumia, näyttelyjä ja tietoa uusiutuvan energian käytöstä ja energiamuotojen esittelyä.

Luontokeskus on avoinna yleisölle toukokuusta syyskuun loppuu n päivittäin kello 10–17, lauantaisin luontokeskus on suljettu. Yhteysvene saarelle kulkee puolen tunnin välein ja lähtee Ullanlinnan laiturista Kaivopuiston rannasta.

 

Kuvassa meriharakat ja meri

Kuva: Helsingin kaupunki / Marianne Saviaho.

Leave A Comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net