Petri ja possut valmiina matkaan

Possuklaani tapittaa yhdessä isäntänsä Petri Virolaisen kanssa pöydän toiselta puolelta, kun leikkaan Petrin tekemää pullaa.

Niillä on tärkeä tehtävä – jos on Petrilläkin: viedä ystävyyttä sinne, missä sitä ei ole, puhumattomien vaikeavammaisten luo.

Kaupungin pronssisen ansiomerkin viime itsenäisyyspäivän alla toiminnastaan saanut Virolainen on jo suunnitellut ensi kesän pitkän pyöräreissunsa aika lailla valmiiksi.

– Starttaan E-Trikellä 30. toukokuuta matkaan.

Reitti kulkee Kirkkonummen kautta Saariston Rengastielle.

Matkan varrelle mahtuu muun muassa Kankaanpää, jossa on toritilaisuus, edelleen Tampere, jossa on myös toritilaisuus 13. kesäkuuta.

Loppumatka kulkee Aitoon koulutuskeskuksen ja Lahden kautta kotiin.

Toritilaisuuksien ohella Petri klaaneineen vierailee asumispalvelukeskuksissa.

– Kotiin Keravalle saavun 18. kesäkuuta, mutta päätöstilaisuus Keravan Aurinkomäellä on 20. kesäkuuta.

Tuohon tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita, ja sinne kannattaakin mennä: Petrin terveisten ohella on esiintymään tulossa Paleface.

Virolainen tapasi Palefacen syksyllä kirkkokonsertin jälkeen kahveilla, ja muusikko lupautui tukemaan esiintymisellään Petrin hienoa toimintaa.

Petrin reissua voi tänäkin vuonna seurata Facebookissa sekä varmasti useammankin median kautta – monet muistanevat viime kesän MTV3:n loppukevennykset.

Julkisuus on tärkeää Virolaisen viestin perillemenon vuoksi.

– Jotta asumispalveluyksiköissä asuvat vammaiset voivat saada ystäviä, on myös tärkeää, että yksiköiden toiminta on avointa, hän korostaa ja lisää, että tässä on vielä työtä tehtävänä.

Virolainen on jo saanut reissulleen sponsoreita, kuten Citywork avustajapalvelut ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiön, Tukena Oy:n.

Citywork on muun muassa lahjoittanut kasan pehmopossuja, joita Petri jakaa matkan varrella ystävilleen – vanhoille ja uusille.

Teksti: Hilkka Palo

Pyöräreissusivu löytyy jo Facebookista otsikolla Vaikeavammaisten yksinäisyyttä vastaan myös kesällä 2016.

 

Kuva: Possuklaani eli Helmi, Ville Villikarju, Nasse, Leksa, Miss Piggy, Atte ja Heikki Hippo ovat mukana Petri Virolaisen ensi kesän reissulla.

– Kaikki tarvitsevat ystävän, on Petrin motto.

Leave A Comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net