Mari Kiviniemi viihtyy Pariisissa

Pitkäaikainen kansanedustaja sekä entinen pääministeri Mari Kiviniemi valittiin heinäkuussa 2014 ensimmäisenä suomalaisena Pariisissa toimivan OECD:n apulaispääsihteeriksi. Pariisissa nykyisin asuva Kiviniemi kertoi meille nykyisiä kuulumisiaan.

  • Minulle kuuluu oikein hyvää. Työt OECD:ssa ovat erittäin mielenkiintoisia ja perhe voi hyvin, Kiviniemi kertoo.

OECD, englanniksi Organisation for Economic Cooperation and Development eli Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön tehtävä on harmonisoida ja kehittää jäsenmaidensa vapaakauppaa ja talouskasvua sekä lisätä yhteiskunnallista hyvinvointia. Kiviniemen toimenkuvaan järjestössä kuuluvat kauppa ja maatalous, julkinen hallinto sekä tilastot.

  • Kyseisten osastojen työtä ohjaan suoraan, mutta käytännössä toimenkuva on näiden asioiden osalta laajempi. Esimerkiksi viime viikolla esittelin Suomen talouskatsauksen Helsingissä ja Brysselissä agendalla olivat innovaatiot ja digitaalinen talous, Kiviniemi kertoo.
  • Järjestön tehokkaan toiminnan tukemisen lisäksi työhön sisältyy paljon suosituksiemme ja selvityksiemme julkaisutilaisuuksia eri puolilla maailmaa sekä tapaamisia ministereiden ja virkamiesten kanssa.

Puolentoista vuoden jälkeen työtehtävät alkavatkin olla vähitellen hallussa, joskin uusien suositusten ja tutkimuksien tekemisten myötä tiedoissa riittää päivittämistä.

  • Se tekee kuitenkin työstä erittäin mielenkiintoista. Odotan työntäyteistä ja tapahtumarikasta vuotta.

 

Suomen ja Ranskan monet puolet

 

Vaikka uudessakin asuinmaassa on monia hyviä puolia, on Suomeenkin luonnollisesti jäänyt monia tärkeitä asioita ja ihmisiä, kuten esimerkiksi perhe ja ystävät

  • Onneksi käymme Suomessa muutaman kuukauden välein ja olemme saaneet sovitettua perhejuhlia, ystävien merkkipäiviä sekä muita tapaamisia mukavasti ohjelmaamme, Kiviniemi sanoo.
  • Kaipaan myös saunaa ja kesäpaikkaamme, Antiaa. Pariisi on kaunis kaupunki, mutta erittäin urbaani, joten luontokokemukset ovat kortilla.

Jotain kotimaasta muistuttavaa on kuitenkin Ranskassakin, joskin joissakin tapauksissa vain hetkittäin.

  • Lumi on täällä harvinaista herkkua. Viime vuonna työpaikan puutarha peittyi parina aamuna erittäin ohueen lumivaippaan. Iltapäivällä siitä ei ollut enää jälkeäkään, Kiviniemi kertoo.
  • Tänä vuonna lumi on Pariisissa jäänyt näkemättä.

 

Teksti: Iida Rekunen

Leave A Comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net