Tallinanaukio on Itiksen oma toriaukio

Itäkeskuksen Tallinnanaukio on muuttunut ja muuttuu jatkuvasti positiivisempaan suuntaan. Tänään Itäkeskuksen omalla torilla lämmintä tunnelmaa luovat pienyrittäjät kahvikojuineen, sekä aukion laajaa palvelutarjontaa käyttävät tavalliset kaupunkilaiset.

Järjestys on parantunut

Tallinnanaukiolle tarvittavaa järjestystä on tuonut poliisin ja järjestyksenvalvojien yhteistyö, jolla on saatu hyviä tuloksia aikaan. Itäinen poliisipiiri perusti Tallinanaukion järjestyksen ja turvallisuuden seuranta-, ja kehittämistyöryhmän, jossa ovat poliisin lisäksi mukana Helsingin kaupunki (sosiaalivirasto ja turvallisuus-, ja valmiusyksikkö). Lisäksi järjestyksenvalvojat tulivat poliisin avuksi ylläpitämään järjestystä ja turvallisuutta erityisesti Tallinnanaukion kauppojenn aukioloaikoina.

Hyviä tuloksia yhteistyöstä

Yhteistyön tuloksiin on oltu tyytyväisiä; rikokset ovat tilaston mukaan selvästi vähentyneet aiempaan verrattuna. Myös konkreettisia tuloksia on saatu aikaan: Muutamia vaikeassa asunnottomuus-, ja päihdekierteessä olevia henkilöitä on saatu sosiaali-, ja terveyspalveluiden piiriin ja sen myötä heidän päihteiden käyttöänsä on pystytty vaikuttamaan. Sen lisäksi muutamia muita syrjäytymisvaarassa olevia on ohjattu yhteiskunnan tukipalveluiden piiriin.

Valtamediassa Itäkeskusta edelleen piikitellään

Helsingin Sanomat julkaisi taannoin artikkelin, jossa eräältä Itäkeskuksen yrittäjältä oli saatu kielteinen näkemys Kauppakeskuksen ja Tallinnanaukion turvallisuuskehityksestä. Hesarista onkin vaivalloista etsiä myönteisiä kirjoituksia Itäkeskuksesta. Kyseisen artikkelin julkaisun jälkeen Itäisen poliisipiirin lähipoliisi-, ja valvontaryhmän poliisit tekivät selvityksen Itäkeskuksen kauppakeskuksen ja Tallinnanaukion turvallisuustilanteesta.

Poliisin selvityksessä enemmän myönteistä kuin kielteistä

Lähipoliisit puhuttivat myös lehtijutussa mainittujen liikkeiden työntekijöitä, kertoo itäisen poliisipiirin johtaja, ylikomisario Veli Hukkanen.
– Haastatelluilta työntekijöiltä saatiin kannanottoja tilanteesta; päivisin alueella asioi ja liikkuu enimmäkseen työssäkäyviä, perheitä ja shoppailijoita, mutta iltaisin Tallinnanaukio muuttuu vielä nuorison ja oleskelualueeksi. He aiheuttavat häiriöitä ja tehtailevat pikkurikoksia, kuten näpistyksiä ja tappeluita. Etenkin kauppakeskuksen sulkeuduttua kello 21 illalla Tallinnanaukion tilanne muuttuu, kun järjestyksenvalvojat lopettavat työvuoronsa. Ilta-aikaan myös Itäkeskuksen parkkihallin kattotasolla on havaittu alkoholia nauttivia nuoria sekä muita porukoita. Toisaalta harvalla matti meikäläisellä on mitään asiaa parkkihallin katolle kauppakeskuksen sulkeuduttua. Jos parkkihallin kattotasanteelle iltapimeällä ehdoin tahdoin menee niin voi myös hieman miettiä omia kulkemisiaan.

Turvallisuuden koetaan parantuneen

Nykyisin turvallisuuden on kuitenkin koettu parantuneen; Järjestyksenvalvojilla on valvontaoikeus poliisin apuna ja ohjauksessa kauppakeskuksen aukioloaikana. Järjestyksenvalvojat ja poliisi saivatkin haastatelluilta kiitosta eikä kritiikkiä kohdistettu heihin. Poliisin päivittäisen läsnäolon määrään alueella oltiin tyytyväisiä ja autopartio jalkautuu useita kertoja päivässä alueelle.
– Muutamat työntekijät kertoivat pitävänsä sitä luonnollisena, että vilkkaalla liikepaikalla joskus liikkeisiin saattaa ”eksyä” häiriköitä sekä päihteistä tai muusta syystä sekavasti käyttäytyviä henkilöitä. Kyseiset työntekijät pitivät kauppakeskusta turvallisena. Heidän mielestään myös muun muassa Kolumbuksen kauppakeskus ja Citykäytävä Helsingin keskustassa olivat turvattomampia kuin Itäkeskuksen kauppakeskus tai Tallinnanaukio.

Osallistu keskusteluun itis-lehden kotisivuilla

Yhteistyö poliisin ja edellä mainittujen tahojen välillä jatkuu edelleen ja tarkoituksena onkin jatkaa edelleen Tallinnanaukion kehittämistä entistä viihtyisämmäksi ja turvallisemmaksi paikaksi liikkua, asioida ja viettää aikaa. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla tätä juttua oheisesta linkistä.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net