Haaveena ammattimainen esikaupunkitaiteilijuus

Veera Railio on laulaja, muusikko, musiikkiteatterin tekijä, musiikkipedagogi ja innostaja, joka haluaa tulla esikaupunkitaiteilijaksi. Vastikään Malmi-talolla järjestetty Lauluja solidaarisuudelle-konsertti veti salin täyteen yleisöä, mutta muutakin on mahtunut taiteilijan elämään. Paljonkin muuta.

– Elämä näyttää taas uudelta ja haastavalta kun puolitoistavuotinen Mamma Mia!- musikaali-kiinnitys on ohi, Railio kertoo.

– Huomaan nyt, kun hetkeksi hengähdän, että olen saanut tehdä hienoja keikkoja upeiden kollegojen, kuten Iiro Rantalan ja Eino Grönin kanssa.

Kotipesänä ”Kapsäkki”

Railion ”kotipesä” on Vallilassa sijaitseva musiikkiteatteri Kapsäkki, jossa taiteilija vaikuttaa osuuskunnan jäsenenä ja taiteellisessa suunnittelutiimissä.

– Siellä tapahtuu paljon niin musiikkiteatterin, musiikkiklubin kuin opetustoiminnankin muodossa. Olemme emännöineet Maija Ruuskasen kanssa akustista RuuskanenRailio- klubiamme jo vuodesta 2011 saakka ja tutustuneet sitä kautta eturivin lauluntekijöihin ja artisteihin, Railio kertoo.

Vaikka freelancerina onkin siedettävä epävarmuutta ja osattava elää hetkessä, on haaveissa silti esikaupunkitaiteilijuus, joka on jo osittain mahdollistunutkin esimerkiksi paikallisten tapahtumien koordinoinnissa.

– Kansankielellä esikaupunkitaiteilija on lähiöpelimanni.Jos kyseessä olisi esimerkiksi kaupungin palkkalistoilta löytyvä, se olisi kerta kaikkiaan hieno juttu!

Leave A Comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net