Kontutytöt auttoivat turvapaikanhakijoita!

Partiolippukunta Kontutytöt toteutti partiolaisten päivän hyvän työn osallistumalla Suomen Partiolaisten ja Suomen Punaisen Ristin hygieniapakkauskeräykseen. Partiojohtaja Sonja Eloranta kertoi meille, miten tällainen keräys päädyttiin toteuttamaan.

– Luin uutisen tästä aiheesta Suomen Partiolaisten verkkosivulla ja ajattelin, että tässä olisi hyvä mahdollisuus sekä auttaa turvapaikanhakijoita että toteuttaa päivän hyvää työtä, joka on yksi niistä asioista, jotka tekevät partiosta partion, Eloranta kertoo.

– Ajattelin myös, että tällaisen keräyksen myötä olisi helppoa keskustella lippukuntamme lasten kanssa turvapaikanhakijoiden saapumisesta Suomeen ja käsitellä siten ajankohtaista yhteiskunnallista asiaa. Yksi painotus partiolaisten kasvatustavoitteissa on nimenomaan suhde yhteiskuntaan ja tässä oli oiva mahdollisuus osallistua suureen yhteiskuntaa liikuttavaan asiaan.

Samaa mieltä oltiin myös lippukunnan johtajistossa, ja yhdessä toisen johtajan kanssa saatiin myös alueen seurakunta mukaan merkittävällä panostuksellaan. Keräys sai seurakuntayhteistyön kautta huomiota Kirkko ja kaupunki -lehdessä, ja lopputulemana oli 263 pakettia.

Pakkaus sisältää hammasharjan, hammastahnan ja palasaippuan, jonka lisäksi keräykseen lahjoitettiin muitakin hygieniatuotteita, kuten esimerkiksi shampoota ja pesusieniä, Eloranta sanoo.

Kun kaikki lahjoitukset oli kasattu, ne käytiin läpi Kontutyttöjen partiokololla, pakattiin ja toimitettiin Suomen Partiolaisten toimistolle, josta ne toimitettiin edelleen SPR:lle.

– Omassa seikkailijaryhmässäni, jonka jäsenet ovat noin 11-vuotiaita tyttöjä, oli selvää innokkuutta keräystä kohtaan, joskin myös muutamia kysymyksiä nousi esiin. Juttelimme yhdessä asiasta, ja seuraavaan kokoukseen moni toikin jo paketteja. Kirkolle tuli suurin määrä paketteja, ja sielläkin ihmiset olivat olleet innostuneita ja iloisia, kun saivat konkreettisen tavan auttaa.

Vaikka keräys päättyikin Kontutyttöjen osalta, on aina mahdollista kääntyä SPR:n puoleen, mikäli haluaa itsekin auttaa.

– Heillä on aina joitain keräyksiä käynnissä!

 

 

Iida Rekunen

 

Leave A Comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net