Lastensairaalan rakennustyöt edistyvät suunnitellusti

Uusi Lastensairaala-hanke on kokenut olemassaolonsa aikana monenlaisia eri vaiheita; sen tiimoilta on järjestetty varojenkeruutapahtumia, houkuteltu yrittäjiä ja yksityisiä henkilöitä lahjoittajiksi sekä tehty rutkasti talkootyötä. Se kannatti.

– Perustustyöt ovat valmiit lukuunottamatta yhdyskäytävien ja ambulanssipaikan perustuksia, kertoo Uusi Lastensairaala 2017-tukiyhdistyksen ja säätiön puheenjohtaja sekä liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

– Uuden lastensairaalan tarinaa kehitetään edelleen. Teemana ovat saaristo ja meret, jonka kantava voima on Muumien kertomukset ja viisaudet; heidän suhtautumisensa luontoon, elämään ja kuolemaan, avaruuteen, mereen, perheeseen, yhteisöllisyyteen, ongelmien ratkaisemiseen, jännitykseen ja kaiken mahdollistamiseen.

Lastensairaalassa toteutettava taidehanke tukee niin ikään näitä tarinoita, ja tavoitteena on luoda lapselle ja perheelle kokemuksellinen, kaikkia aisteja herättelevä ympäristö, joka luo turvallisuuden tunnetta ja synnyttää luottamusta.

– Sistussuunnittelu on vielä alullaan, mutta muun muassa keskeiset talon väritykset on jo valittu. Rakentaminenkin vaatii vielä runsaasti työpiirustuksia, jotka ovat työn alla päivittäin.

Viihtyvyydellä on erityinen merkitys

Rakennustyön osalta sairaala on jaettu neljään lohkoon, joissa lohkon A paikallavalurunko on valmis, lohkossa B miltei valmiita ja lohkoissa C ja D yhä meneillään. Elementtiasennukset ovat alkaneet läpiajotien sokkeliasennuksilla ja esimerkiksi A-lohkon teräsrungon asennustyöt ovat alkamassa monien muiden työvaiheiden ohella. Kaikki tapahtuu aikataulun mukaisesti.

– Hankkeen rahoituskin on kokonaisuudessaan valmis ja turvattu, kiitos kaikkien lahjoittajien. Saamme vielä materiaalilahjoituksia työmaalle, joista olemme erittäin kiitollisia. Lastenklinikoiden kummit tukevat hanketta myös tulevilla lahjoituksilla, jolla vaikutetaan etenkin viihtyvyyteen, Berner kertoo.

Lopuksi saimme vielä ministerin jouluterveiset lukijoille:

– Toivotan kaikille oikein rauhallista ja levollista joulunaikaa. Joulu on antamisen ja läsnäolon juhla. Uusi Lastensairaala 2017-hankkeen puolesta haluan kiittää kaikkia, jotka ovat osallistuneet lahjoituksilla tai aikaa ja osaamista antamilla panostuksilla mukaan yhteisiin talkoisiin. Yhdessä rakennamme maailman parhaan lastensairaalan Suomeen! 

Iida Rekunen

Leave A Comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net