Katto kahdessa päivässä – mitä ihmettä?

Kaikkihan tietävät kattoremontit, jopa kerrostaloissa; ainakin allekirjoittaneen naapuritalon vesikaton uusiminen kesti päiväkausia. Siten moni on jo hämmästynytkin siitä, miten Hämeen Laaturemontissa luvataan remontoida katto kahdessa päivässä. Se kuulostaa niin uskomattomalta, että päätimme selvittää, miten tämä on mahdollista.

– Epäilys on luontainen reaktio näin nopealle aikataululle, kertoo Timo Kautto yrityksen riveistä.

– Taustalla ovat kuitenkin oikeankokoinen työryhmä, tekniikka ja hyvin suunniteltu aikataulu. Nostamme esimerkiksi materiaalit nostokoneen avulla katolle, joten kaikki se aika, joka muuten menisi materiaalien siirtämiseen ihmisvoimin, säästyy itse työn tekemiseen.

Koneellisesta avusta huolimatta moni saattaa edelleen epäillä sitä, voiko työn jälki ihan oikeasti olla hyvää. Hämeen Laaturemontin sivuilta kuitenkin selviää, että yrityksen suorittamia kattoremontteja löytyy ympäri maata. Mutta joutuuko itsekin listalle, mikäli tilaa remontin?

– Ei joudu, vakuuttaa Kautto.

– Laitamme remontoidut kohteet sivuillemme vain ja ainoastaan asiakkaiden suostumuksella.

 

Kattokehitystä ja remonttijätteiden kierrätystä

 

Katot itsessään ovat kehittyneet huomattavasti, jos verrataan niitä esimerkiksi aikaan, jolloin pienikin kipinä sai helposti kokonaisia kaupunkeja maan tasalle, mutta oliko remontointi erilaista vielä vuonna 1993, yrityksen perustamisen aikoihin?

– Tekeminen ja konsepti on kyllä muuttunut, vaikkei remontointi itsessään sinänsä paljoa olekaan, Kautto toteaa.

– Viimeisin isoin muutos tapahtui 30 vuotta sitten, kun aluskate katoissa muuttui pakolliseksi. Ensi vuoden alusta puolestaan muuttuu asbestinpurkuun liittyvät säädökset ja sen myötä myös hinnat nousevat.

Remonteista syntyy aina myös rakennusjätettä, ja monelle voi herätäkin kysymys siitä, mihin vanhat materiaalit menevät.

– Me käytämme ne uudelleen. Esimerkiksi puutavara tulee käytetyksi, kun lämmitämme yritystilojamme. Pirkkalassa omat tuotantotilamme ja naapuri halli, yhteensä 12  500 neliöä lämpiää työmailta puretulla purkupuutavaralla. Kautto kertoo.

– Metalliosat puolestaan toimitamme yhteistyökumppanien kautta kierrätykseen mm. Kuusankoskelle, joka hyödyntää ne kierrättämällä. Yli 95% remonttiemme purkujätteestä päätyy uusiokäyttöön kierrätyksen kautta.

Tässä vaiheessa monelle voi herätä kysymys siitä, miten pitkään materiaalit ovat mennessä ja tullessa omalla pihalla.

– Eivät yhtään kauempaa kuin on aivan välttämätöntä. Me viemme myös vanhat materiaalit saman tien pois, kun remontti on loppu. Mielestämme asiakkaiden pihoja ei saa pitää remonttityömaana viikkotolkulla.

 

 

Teksti: Iida Rekunen

Leave A Comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net