Saarelaiset näyttely 4.-29.9.

Saarelaisia yhdistää Harakan saari Helsingin Kaivopuiston edustalla, taiteilijoiden työskentelypaikka ja luontosaari. Se on lähellä mutta kaukana, sinne päästäkseen salmi on ylitettävä säällä kuin säällä, vastassa voimakkaat vuodenaikojen vaihtelut – kesäpäivät kirkkaimmillaan tai raivoavat syysmyrskyt.

Galleria Kivensilmän näyttelyssä on mukana kuusi saarelaista, joiden teoksiin vuorovaikutus meriluonnon kanssa olennaisesti vaikuttaa.

Merja Winqvist, näyttelyn kokoaja

Annette Arlander

Lohikäärmettä kutsumassa, Calling the Dragon on kaksikanavainen videoinstallaatio, osa laajemmasta kokonaisuudesta, joka on kuvattu Harakan saaren etelä-osassa sijaitsevan bunkkerin katolla, noin kerran viikossa vuoden ajan. Lohikäärmeen vuonna (2012) kutsuin lohikäärmettä suurin piirtein kerran viikossa toisen maailmansodan jälkeen miinojen purkamista varten rakennetun bunkkerin katolta Harakan saarella Helsingin edustalla, soittamalla pientä keraamista kelloa, jonka olin ostanut muistoksi temppelistä Kiotossa. Lisätietoja projektin blogista http://aa-callingthedragon.blogspot.fi

Ilari Kähönen

Ilari Kähönen tekee omaperäisellä tekniikalla toteutettuja hierspiirroksia. Kähönen on hyödyntänyt itse kehittämänsä tekotavan tukena vanhaa jäljentämismenetelmää, kalkeerausta, jossa piirustuksen jäljentäminen tapahtuu tartuntaväriä käyttämällä.

Päivi Maunu

Niityn kanssa, meren kanssa

Akvarellisarjan lähtökohtana on haltioituminen Harakan saaren niityillä ja rannoilla – lehtien ja kukintojen varjot antavat vihjeitä paperille. Meri holtittomana värien sekoittajana on hallitsematon. Luonnossa työskennellessä aika katoaa. Varastan hetken jatkuvalta kiireeltä.

Palimamas hashioki

Ympäristötaideprojektin materiaalina on Harakan saaren rannoilta kerätyt lasinsirpaleet ja rikkoutuneet lasiesineet.

Voit tuoda Galleria Kivensilmän keräysastiaan rakkaan, mutta rikkoutuneen lasiesineeen. Se tulee saamaan uuden muodon ja käyttötarkoituksen hashiokina, syömäpuikkojen alustana.

Heikki Mäntymaa

Tutkin valokuvissani ja performansseissani katsojan ja teoksen väliin jäävää ennalta arvaamatonta aluetta, joka tiivistyy saaren vuodenaikojan kierrossa. Näyttelyn aikana esitetään performanssi 6.9., 13.9., 19.9. Myllypuro-päivänä, ja 20.9.

Päivi A Repo

Kuvissani kohteet esiintyvät ympäröivään luontoon kietoutuneina. Ihmiset, leijuva usva, meri ja kasvit ovat rantojen rajaamassa pikkusaaressa yksi elävä organismi, saarelainen.

Merja Winqvist

”Lumikki” syntyi rannalta löytyneistä kaislanjuurista ja pitkistä katseista ulapalle. Suomenlinnan öljyonnettomuus sai mielen levottomaksi – milloin ”mustaenkeli” rantautuu…

Luonnon kauneudesta ja monimuotoisuudesta yhä uudelleen hämmästyneenä tarkkailen kasveja, lintuja, leviä, kiviä, hyönteisiä jne. Samalla pelkään menetystä ja tuhoa. Taiteen avulla ilmaisen näitä ristiriitaisia tunteita.

Avajaiset 3.9.2015 klo 17-19 Tervetuloa!

Galleria Kivensilmä

Osoite: Kivensilmänkuja 3 C 00920 Helsinki, Myllypuro

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net