Stoassa tapahtuu 4.-10.9.

Stoassa tapahtuu pe 4.9. – to 10.9.2015

Canzoni di Napoli – Napolin lauluja

la 5.9. klo 16, liput 10 €

Etelä-Italian suurin kaupunki, Campanian pääkaupunki Napoli herää eloon Napuletanate-yhtyeen konsertissa. Luvassa on tunnettuja ja vähemmän tunnettuja napolilaisia lauluja tarantelloineen. Laulut esitetään alkuperäiskielellä, mutta laulujen tarinat ja historia kerrotaan ennen esittämistä.

Esiintyjinä Flavia Di Nola – mezzosopraano, Joonas Eloranta – tenori, Laura Havu – piano, Lauri Manninen – kitara ja mandoliini

Kesto n. 1 h

Paikka: Musiikkisali

Järj. Circolo degli Italiani in Finlandia – Italialaisten Yhdistys Suomessa ry

Stoan laulusunnuntai

su 6.9. klo 14, vapaa pääsy

Yhteislaulutilaisuuksissa laulattajana Kalle Partanen, säestää Esko Rantanen.

Paikka: Musiikkisali

Kuukauden kirjavieras

Pirkko Saisio

ma 7.9. klo 18, vapaa pääsy

Pirkko Saisio opiskeli Suomen Teatterikoulussa, josta valmistui näyttelijäksi 1975. Saisio on työskennellyt siitä lähtien freelance-kirjailijana ja -näyttelijänä sekä ohjaajana. Saision kirjallinen tuotanto sisältää romaanien lisäksi näytelmiä, tv-käsikirjoituksia ja laulujen sanoituksia. Hänen teoksiaan on käännetty useille kielille, mm. ruotsiksi, viroksi, saksaksi, unkariksi, ranskaksi ja englanniksi. Saisio on ohjannut useita näytelmiä ammattiteattereihin. Kansallisteatterin ohjelmistossa jatkaa tänä syksynä Saision käsikirjoittama musiikkinäytelmä SLAVA! Kunnia. Haastattelijana toimittaja Raisa Rauhamaa.

Paikka: Café Stoa

Satutuokio

Matka tarinoiden ihmeelliseen maailmaan

ti 8.9. klo 9.30, vapaa pääsy

Satuja on muuallakin kuin kirjojen kansien välissä! Satuhetkien matkaopas, näyttelijä Jussi Ollila, vie kuulijansa hauskoihin ja hieman hurjiinkin seikkailuihin. Jokaisella kerralla keksitään ainutkertainen tarina, johon lapset pääsevät itse vaikuttamaan. Satu syntyy sanoista, toiminnasta, eleistä, ilmeistä ja musiikista. Usein satuhetki naurattaa ja joskus se myös opettaa.

Kesto n. 30 min, alle 7-vuotiaille

Paikka: Itäkeskuksen kirjaston lastenosasto

Järj. Helsingin kulttuurikeskus ja Itäkeskuksen kirjasto

Tanssilaboratorio

ti 8.9. klo 14.30–20.00, vapaa pääsy

Tanssilaboratoriossa kohtaavat eri tanssityylit, edistyneet harrastajat ja ammattitanssijat. Laboratorio tarjoaa tilaa, mahdollisuuksia verkostoitua, löytää uusia tuttavuuksia sekä aikaa harjoitteluun ja kokeiluun. Osallistujat voivat opettaa/kokeilla eri tyylien ja metodien opettamista. Samalla voi ilmoittautua ryhmään osallistumaan tai ohjaamaan. Sara Hirnin suunnittelema tila on avoin ja odottaa aktiivisia osallistujia rakentamaan yhteistä tanssilaboratoriota.

Teemakuukaudet: Syyskuussa rakennetaan koreografioita ja esityksiä sekä testataan erilaisia työkaluja koreografian tekoon. Lokakuussa vietetään mediakuukautta, mitä asioita pitää miettiä, kun tehdään liikkuvaa ja still -kuvaa, mitä tarkoittaa esityksen markkinointi. Marraskuussa tutustutaan tekniikkaan, valaistukseen, lavastukseen ja äänenkäyttöön.

Joka kuukausi järjestetään Jamit: 15.9., 13.10., 10.11. Iltapäivät on varattu vapaisiin harjoituksiin, teemakuukausien workshopit/jamit ovat klo 17–20.

Liity mukaan ja seuraa tapahtumia Facebook-ryhmässä ”Stoan Tanssilaboratorio”.

Paikka: Musiikkisali

INTERKULTbeat

Bizzyiam feat. TomppaBeats, Bentality, Loasteeze, K.R.O. & Jade Nab

ke 9.9. klo 18, liput 5 €

Rap-artisti Bizzyiamin isännöimän illan aikana Stoan lavalle nousee kattaus nuoria hyvän fiiliksen musiikintekijöitä. Illan levyjä pyörittää ja yleisöä tanssittaa TomppaBeats. Kuuntele Bizzyiamin tuore “Ongelmii on” -sinkkubiisi: https://www.youtube.com/watch?v=aN6qbUMTmoE

Esiintyjät Bizzyiam feat. TomppaBeats, Bentality, Loasteeze, K.R.O., Jade Nab

Ikärajaton, kesto 120 min

Keikka on osa INTERKULTFEST 2015 -festivaalia. INTERKULTfest on esittävän taiteen festivaali, jossa monikulttuurisuus on tavallinen juttu. Tanssia, teatteria, musiikkia ja performanssitaidetta erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille heidän itse tekemänään.

Yhteistyössä Kulttuuriyhdistämö Interkult Kassandran kanssa. Festivaalin koko ohjelmisto www.kassandra.fi.

Paikka: Musiikkisali

INTERKULTmove

Arja Tiili Dance Company: Break the fight – I was here!

to 10.9. klo 17, liput 13/9 €

Break the Fight – I was here! -tanssiesityksessä käsitellään vallankäyttöön ja valtapeleihin liittyviä teemoja. Mikä meitä erottaa? Mikä meitä yhdistää? Esitys kertoo uskalluksesta olla oma itsensä ja ymmärryksestä hyväksyä muut sellaisina kuin he ovat. Näytämme erilaisilta, puhumme eri kieliä ja uskomme erilaisiin asioihin, mutta voisiko erilaisuudessa itää mahdollisuus? Esityksessä liikutaan breikkauksesta nykytanssiin. Romaniräppääjä Mercedes Bentson riipaisevat henkilökohtaiset koulukiusaamiskokemukset ja vaikuttavat Jyrki Riekin videoanimaatiot liikuttavat katsojaa kohti omia koulumuistoja.

Mmm, it can’t be wrong Take my heart and make it strong, baby You’re simply the best, better than all the rest Better than anyone, anyone I’ve ever met I’m stuck on your heart; I hang on every word you say Tear us apart no, no, baby, I would rather be dead. -Tina Turner, Simply the Best –

Konsepti, koreografia ja ohjaus Arja Tiili

Tanssijat b-boy Con-Troll aka Matti Keipi, b-girl Emko aka Elena Ruuskanen ja b-boy Gust aka Emre Sevim

Räppääjä Mercedes Bentso

Äänisuunnittelu Jouni Tauriainen

Videoanimaatiot Jyrki Riekki

Videoeditointi Ari Tarvainen

Valosuunnittelu Ainu Palmu

Pukusuunnittelu Antti Asplund

Tuotanto Arja Tiili Dance Company

Ikäsuositus yli 13-vuotiaille

Kesto n. 45 min

Esitys on osa INTERKULTFEST 2015 -festivaalia. INTERKULTfest on esittävän taiteen festivaali, jossa monikulttuurisuus on tavallinen juttu. Tanssia, teatteria, musiikkia ja performanssitaidetta erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille heidän itse tekemänään.

Yhteistyössä Kulttuuriyhdistämö Interkult Kassandran kanssa. Festivaalin koko ohjelmisto www.kassandra.fi.

Paikka: Teatterisali

INTERKULTact

UNIVERSUM: Under the same roof – stories from near and far

to 10.9. klo 18.30, liput 13/9 €

Teater Marsin ja Universumin interkulttuurinen Under the same roof tutkii identiteetin, kommunikoinnin ja integraation teemoja tarinankerronnan kautta. Näyttämöllä kuullaan Teater Marsin näyttelijöiden rinnalla Suomeen maahan muuttaneiden elämäntarinoita heidän itse kertomanaan. Eri-ikäiset ja -taustaiset esiintyjät kuvailevat kokemuksiaan menneisyydestä, nykypäivästä ja tulevaisuudesta erilaisin ilmaisumuodoin. Pääesityskieli on englanti.

Näyttämöllä Albina Raivio, Alireza Momtaz, Antonio van Cleave, Faycal Marouf, Fereshteh Qorbani, Houda Wahbi, Jean-Luc Rossin, Ekaterina Meriläinen, Maïmouna Jagne-Soreau, Maria Kramar von Numers, Michael Kanu ja Slava Dugin

Muutokset esiintyjissä mahdollisia.

Työryhmä Oskar Silén, Max Bremer, Kajsa Ek ja Christoffer Strandberg (Teater Mars)

Valosuunnittelu Roni Lindholm

Tuotanto Universum

Ikäsuositus yli 12-vuotiaille, kesto n. 120 min

Esitys on osa INTERKULTFEST 2015 -festivaalia. INTERKULTfest on esittävän taiteen festivaali, jossa monikulttuurisuus on tavallinen juttu. Tanssia, teatteria, musiikkia ja performanssitaidetta erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille heidän itse tekemänään.

Yhteistyössä Kulttuuriyhdistämö Interkult Kassandran kanssa. Festivaalin koko ohjelmisto www.kassandra.fi.

Paikka: Musiikkisali

Stoan näyttelyt:

20.8.–12.9., parvigalleriassa

GISP!

Islannissa koottu GISP-sarjakuvanäyttely sisältää sarjakuvia ja niihin liittyviä installaatiota pohjoismaisilta sarjakuvapiirtäjiltä. GISP! on 18 pohjoismaisen sarjakuvataiteilijan yhteisnäyttely. GISP!-näyttely haluaa osoittaa, että sarjakuvapiirustus on rikas ja muuttuva ilmaisumuoto, joka antaa eväät monenlaisten tarinoiden kerrontaan. Mukana on perinteisten sarjakuvatarinoiden ohella muun muassa maalaustaidetta, installaatioita, grafiikkaa, piirroksia, akvarelli-maalauksia ja tekstiilitaidetta. Osa teoksista on luotu nimenomaan tätä näyttelyä varten.

Näyttelyssä on mukana seuraavien taiteilijoiden töitä: Bárður Oskarsson (FO), Eeva Meltio (FO), Peter Madsen (DK), Hugleikur Dagson (IS), Malin Biller (SE), Þorri Hringsson (IS), Kat-ja Tukiainen (FI), Silja Strøm (FO), Nuka Konrad Golfredsen (GL), Edward Fuglø (FO), Åsa Grennval (SE), Bjarni Hinriksson (IS), Tummas Jákup Thomsen (FO), Mari Ahokoivu (FI), Ole Wich (FO/DK), Tóroddur Poulsen (FO) ja Andreas Willian Heinesen (FO).

GISP! järjestetään yhteistyössä Helsingin kansainvälisen sarjakuvafestivaalin, Helsingin Juhlaviikkojen sekä Färsaarten Pohjolan talon kanssa. Se kiertää Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa ja Islannissa.

21.8.–12.9., galleriassa

MAX

Thought in motion

Francesc Capdevila (s. 1976) on espanjalainen sarjakuvataiteilija, joka tunnetaan maailmalla paremmin taiteilijanimellään MAX. Helsingin sarjakuvafestivaalien näyttely on retrospektiivinen kattaus hänen töistään sarjakuvataiteilijauran varrelta. Mukana ovat tunnetut hahmot, kuten Gustavo ja Peter Pank uran alkuajoilta sekä myöhemmiltä vaiheilta Bardín. Näyttely on osa 30. Helsingin sarjakuvafestivaaleja, jotka järjestetään Lasipalatsin aukiolla 28.–30.8.2015. Lisätietoja: www.sarjakuvafestivaalit.fi.

Stoan näyttelytilat ovat avoinna ma–to klo 9–20, pe klo 9–18, la–su klo 10–16. Vapaa pääsy.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net