Tanssia laboratoriossa tanssilaboratoriossa?

Mitä yhteistä on tanssimisella ja laboratoriolla, josta yleensä tulee mieleen eksentrisen värisiä seoksia sisältävät, höyryävät koeputket, omalaatuiset tiedemiehet ja maailmaa tuhoavat keksinnöt? STOA vastaa: kyseessä on tanssilaboratorio.

– STOA:n kulttuurituotanto tiedusteli tanssikentän tarvetta avoimelle harjoitustilalle ja minun mielenkiintoani koordinoida tällaista toimintaa, kertoo koreografi Sara Hirn tanssilaboratorion perustamisesta.

– Olin heti asiasta innostunut ja aloimme yhdessä ideoida sitä, miten STOA:n musiikkisalin tilaa voisi parhaiten käyttää.

Hirnin mukaan Stoa ja Itäkeskus ovat ominaisuuksiltaan erittäin hyviä tanssilaboratorion toteuttamiseen.

– Salin lattia on erinomainen tanssimiseen, tilaa on tarpeeksi, hyvät mahdollisuudet hyödyntää äänentoistoa ja valoja ja henkilökunta on ystävällistä, Hirn luettelee.

Koska musiikkisalia voidaan muokata myös auditorioksi, se mahdollistaa esimerkiksi tanssidemojen esittämisen.

– Paikka on helposti tavoitettavissa metrolla ja tunnettu. Toisinaan kuitenkin Itä-Helsinki asettaa haasteita saada porukkaa liikkeelle keskustasta tai pääkaupunkiseudun länsiosista.

Laboratorioon osallistuvat voivat ehdottaa ja ideoida laboratorion toimintaa. Toimintaan voi vaikuttaa saapumalla paikalle ja kokeilemalla itse, miten oman aikansa käyttää.

– Minä en ohjaa ihmisiä, vaan avoinna olevassa tilassa tehdään sitä, mitä sinne tulevat ihmiset tekevät. Näistä kohtaamisista voi syntyä uusia verkostoja, ideoita ja avoimuutta sekä tanssin että taiteen kentälle ja niissä toimiville ihmisille, Hirn toteaa.

– Ainakin itse toivon sitä kovasti!

Tanssilaboratorio on saanut tähän mennessä pääasiassa erittäin positiivisen vastaanoton, mutta myös joitakin kysymyksiä esimerkiksi siitä, kenelle tila on ajateltu. Laboratoriossa onkin harvinaista se, että tila on täysin maksuton ja avoin.

– Odotan jatkossa eniten aktiivisia osallistujia ja heittäytymistä, Hirn kertoo.

– Toivoisin, että laboratorio löytäisi paikkansa ja toimisi tanssijoiden, tanssityylien ja oppimismahdollisuuksien kattilana. Itäkeskus onkin siitä hyvä paikka, että täällä kohtaa paljon ihmisiä ja suhtautuminen erilaisiin asioihin on omien kokemuksieni perusteella avointa ja positiivista.

 

Iida Rekunen

 

Tanssilaboratorio on avoinna Stoan musiikkisalissa tiistaisin 1.9.–15.12. klo 14.30–20.00. Joka kuukausi järjestetään Jamit: 15.9., 13.10., 10.11. Iltapäivät on varattu vapaisiin harjoituksiin, teemakuukausien workshopit/jamit ovat klo 17–20.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net