Veneet vesille!

Helsingin kaupungin talvisäilytyskausi päättyy 10.6.2015, joten nyt on se hetki kun veneet on viimeistään saateltava vesille. Ennen sitä on paras varmistaa että välineet ovat kunnossa.

Venekausi käynnistyy huollolla – muista oikeat välineet

Venekauden avaus on kulman takana, ja monen kipparin katse tähyää jo ulapalle. Talven jälkeen suojapressun alta voi kuitenkin paljastua jos jonkinmoista puunattavaa. Varsinkin veneen ulkopinnat vaativat huolellista hoitoa ennen vesille lähtöä.

Venesatamissa on nyt käynnissä täysi kuhina, kun veneilijät ovat tulleet purkamaan pressuja paattien päältä. Ennen vesille laskemista vene vaatii kuitenkin huoltotoimenpiteitä.

– Huolellisella keväthuollolla ennaltaehkäistään vaurioita ja pidetään veneen arvoa yllä. Aallokossa varsinkin pohja joutuu koetukselle, Michael Eklund Biltemasta huomauttaa.

Keväthuollossa veneen pohja on hyvä suojata pitävällä maalilla, joka kestää kovassakin merenkäynnissä. Merialuksille ja sisävesiveneille löytyy omat suojamaalinsa, eikä pohjamaalaustakaan kannata unohtaa. Merillä venettä kiusaavaa näkkiä, eli merirokkoa, voi ennaltaehkäistä kiinnittymisenestomaalilla.

Veneenhuollon keväinen muistilista, tarkista nämä:

1. Mikä on pohjan kunto? Jos veneen pohja on hyvässä kunnossa, pelkkä pesu ennen maalausta riittää. Vanha, rapistunut tai vaurioitunut maalipinta tulee kuitenkin hioa pois.

2. Onko pohjassa vaurioita? Mikäli isompia vaurioita on näkyvissä, kannattaa ne korjata esimerkiksi lasikuitutäyteaineella.

3. Mikä maali pohjan pintaan? Veneen pohja tulee maalata sen materiaaleihin sopivilla tuotteilla. Älä unohda pohjamaalia ja kiinnittymisenestomaalia.

4. Viimeistelithän vahauksella? Maalipintaan kannattaa tehdä loppusilaus vahalla, joka antaa suojaa ja antaa kiiltoa veneen pintaan.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net